Judecătoare din Giurgiu, exclusă de CSM din magistratură

Judecătoare din Giurgiu, exclusă de CSM din magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri excluderea din magistratură a Cameliei Datcu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Giurgiu, pentru întârzieri repetate în soluționarea dosarelor.

Secția pentru judecători a CSM a admis acțiunea formulată de Inspecția Judiciară împotriva Cameliei Datcu și a aplicat în cazul acesteia sancțiunea disciplinară constând în "excluderea din magistratură", pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 — "nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor".

Potrivit unui comunicat al CSM, alți doi judecători au fost sancționați miercuri cu diminuarea salariului.

Astfel, Georgeta Sărmășanu, judecătoare în cadrul Judecătoriei Fălticeni, a fost sancționată cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru "exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență".

De asemenea, Ștefan Ovidiu Toth, judecător în cadrul Tribunalului Alba, a fost sancționat cu "diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni", pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii.

Hotărârile pronunțate de secție pot fi atacate cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Înalta Curte de Casație și Justiție. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?