Judecătorul Șerban cere CSM sesizarea IJ privind declarațiile premierului despre condamnarea lui Dragnea

Judecătorul Șerban cere CSM sesizarea IJ privind declarațiile premierului despre condamnarea lui Dragnea

Judecătorul Alexandru Șerban, membru al CSM, a cerut marți plenului Consiliului punerea în discuție a sesizării Inspecției Judiciare (IJ) cu declarațiile premierului Victor Ponta privind condamnarea lui Liviu Dragnea.

El a susținut că dacă nu s-a făcut o sesizare până acum din oficiu sau de altă natură, poate ar fi oportun să se discute suplimentarea cu acest punct.

Conducerea CSM a arătat că a aflat marți dimineață de aceste declarații și vor fi analizate.

Pe de altă parte, vicepreședintele CSM Bogdan Gabor a afirmat că au fost niște "atacuri" la procurorul general și ar putea fi luate în discuție și acestea, să fie o reacție la ambele situații.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a susținut luni că în partidul pe care îl conduce există o stare de nemulțumire cauzată de condamnarea lui Liviu Dragnea la un an cu suspendare în dosarul "Referendumul", decizie a Justiției pe care social-democrații o consideră "nedreaptă".

"Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este, pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea — că am făcut referendum, de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți — ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire, pentru că e o nedreptate care ni se face", a declarat Ponta, la România TV. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

3 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…

4 Așa o fi?

5 VIDEO Trei români beți au devastat un bar în Italia, i-au bătut pe angajați și pe proprietar