Kovesi a primit premiul GDS pe anul 2014

Kovesi a primit premiul GDS pe anul 2014

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a primit joi premiul Grupului pentru Dialog Social pe anul 2014, ca o recunoaștere a eficienței și profesionalismului de care a dat dovadă DNA în lupta împotriva corupției.

"Cred că acest premiu nu mi se datorează doar mie, se datorează și celor doi colegi cu care sunt aici, domnul Nistor și domnul Iacob, cu care împreună formăm echipa managerială a DNA. Dar, în egală măsură, acest premiu revine fiecărui coleg din DNA. Până la urmă, DNA nu este un om, DNA este o instituție matură, profesionistă, în care lucrează oameni care cred în simboluri. Rolul meu ca și conducător de instituție, împreună cu cei doi colegi, este să imprimăm o strategie, să fixăm niște priorități, însă eforturile și rezultatele obținute de DNA sunt obținute prin munca tuturor procurorilor din DNA", a declarat Kovesi.

Ea a subliniat că, în prezent, în DNA au rămas procurorii care cred că numai prin muncă și corectitudine pot schimba ceva în România, iar unii își dedică chiar și viața personală pentru a soluționa un număr foarte mare de dosare.

"Anul 2014 a fost unul dificil datorită faptului că presiunile pe activitatea DNA au fost extrem de mari, uneori chiar presiuni pe persoane din DNA, dar atacurile au vizat în special instituția. Cu toate acestea, procurorii și-au continuat treaba, au fost solidari, au lucrat în echipă și au crezut în niște valori extrem de importante, în lege, în corectitudine și în profesionalism", a mai spus Kovesi.

Procurorul șef al DNA a mulțumit membrilor GDS pentru susținerea constantă pe care DNA a avut-o din partea societății civile.

"Vreau să vă asigur că vom continua în același fel. Suntem imuni la atacuri, suntem imuni la tot felul de încercări de decredibilizare a activității noastre și de fapt răspunsul nostru va fi în a investiga în continuare dosare importante și a încerca să dovedim cât mai multe fapte de corupție", a subliniat Kovesi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina