Kovesi a primit premiul GDS pe anul 2014

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a primit joi premiul Grupului pentru Dialog Social pe anul 2014, ca o recunoaștere a eficienței și profesionalismului de care a dat dovadă DNA în lupta împotriva corupției.

"Cred că acest premiu nu mi se datorează doar mie, se datorează și celor doi colegi cu care sunt aici, domnul Nistor și domnul Iacob, cu care împreună formăm echipa managerială a DNA. Dar, în egală măsură, acest premiu revine fiecărui coleg din DNA. Până la urmă, DNA nu este un om, DNA este o instituție matură, profesionistă, în care lucrează oameni care cred în simboluri. Rolul meu ca și conducător de instituție, împreună cu cei doi colegi, este să imprimăm o strategie, să fixăm niște priorități, însă eforturile și rezultatele obținute de DNA sunt obținute prin munca tuturor procurorilor din DNA", a declarat Kovesi.

Ea a subliniat că, în prezent, în DNA au rămas procurorii care cred că numai prin muncă și corectitudine pot schimba ceva în România, iar unii își dedică chiar și viața personală pentru a soluționa un număr foarte mare de dosare.

"Anul 2014 a fost unul dificil datorită faptului că presiunile pe activitatea DNA au fost extrem de mari, uneori chiar presiuni pe persoane din DNA, dar atacurile au vizat în special instituția. Cu toate acestea, procurorii și-au continuat treaba, au fost solidari, au lucrat în echipă și au crezut în niște valori extrem de importante, în lege, în corectitudine și în profesionalism", a mai spus Kovesi.

Procurorul șef al DNA a mulțumit membrilor GDS pentru susținerea constantă pe care DNA a avut-o din partea societății civile.

"Vreau să vă asigur că vom continua în același fel. Suntem imuni la atacuri, suntem imuni la tot felul de încercări de decredibilizare a activității noastre și de fapt răspunsul nostru va fi în a investiga în continuare dosare importante și a încerca să dovedim cât mai multe fapte de corupție", a subliniat Kovesi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume