Kovesi despre numirea sa în funcție de Băsescu: Am avut rezultate bune; nu mi-a făcut nimeni un favor

Kovesi despre numirea sa în funcție de Băsescu: Am avut rezultate bune; nu mi-a făcut nimeni un favor

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a afirmat miercuri seară, la Digi 24, că a fost numită în funcții de conducere pentru că a avut rezultate bune și a subliniat nu i-a făcut nimeni un favor. Întrebată dacă este în funcția de șef DNA datorită fostului președinte Traian Băsescu, Kovesi a explicat: "Am fost propusă în funcție inițial de doamna Monica Macovei și numită de domnul Traian Băsescu. Am obținut și cel de al doilea mandat de procuror general, iar în această poziție mă aflu pentru că s-a făcut o propunere de către domnul Ponta și am fost numită în funcție de domnul Traian Băsescu. Cred că această propunere și această numire la DNA s-a făcut datorită faptului că în mandatul de procuror general am avut rezultate foarte bune și practic am reformat instituția. Nu cred că mi-a făcut nimeni un favor".

Kovesi a spus, referindu-se la declarațiile și criticile formulate de fostul președinte privind activitatea DNA, că ''fiecare poate să spună de vrea'', adăugând în același timp că relația sa cu Traian Băsescu a fost ''instituțională''.

"Este o țară liberă, fiecare poate să spună ce vrea. (...) Cred că la recepția de 1 Decembrie (n.r. — am vorbit ultima dată). Am avut o relație instituțională, nu am avut altfel de relație. Doar chestiuni care țin de activitatea instituției", a mai spus Codruța Kovesi.

Ea a susținut că afirmațiile făcute de fostul șef al statului nu îi afectează poziția. "Eu nu sunt emoțională în această funcție. Este o funcție pe care trebuie să mi-o exercit și trebuie să fim raționali și să respectăm legea în ceea ce facem. Nu sunt în această funcție nici pentru a stabili prietenii, nici pentru a mă supăra, nici pentru a lua personal criticile. Cred că sunt mai mulți oameni care critică ceea ce face DNA, mă critică pe mine personal. Dacă este o critică constructivă foarte bine, dacă nu, nu ne interesează", a mai spus Laura Codruța Kovesi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Zvon... / PSD vrea să intre la guvernare cu miniștri / Manda, în delegația PSD la întâlnirea secretă de la Vila La…