Laurențiu Ciurel, director CEO, audiat la DNA în dosarul „Cărbune pentru Serbia”

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a fost audiat la sediul DNA Craiova, în dosarul „Cărbune pentru Serbia„. La ieşirea din sediul DNA, Ciurel a declarat că acest contract a fost cel mai bun dintre toate care s-au derulat, însă din păcate nu s-a finalizat. 

„Este cel mai bun contract de cărbune pe care l-am avut în istoria noastră. Toate celelalte contracte pe care le-am avut cu firme de stat au fost la un preţ sub acesta. Am câştigat câteva sute de mii de euro, din păcate nu s-a putut finaliza. (...) Era o firmă de apartament, o firmă care nici nouă nu ne-a inspirat încredere, de aceea nici nu am făcut consorţiu cu ea şi am preferat să facem licitaţie, cu publicarea în presă şi să facem treaba asta fără o înţelegere prealabilă. (...) Atât cât a mers, contractul s-a desfăşurat în condiţiile din caietul de sarcini, în sensul că au plătit înainte, au fost bun platnici, până când, se pare, nici partea sârbă nu a mai luat cărbune de la ei”, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Acuzațiile DNA

DNA a deschis un dosar penal cu privire la contractul de livrare a 1,2 milioane de tone de cărbune în Serbia, prin firma din Constanţa BVA Coal SRL. Cercetarea se face asupra faptei, infracţiunea fiind de abuz în serviciu. Laurențiu Ciurel declara în luna martie că CEO a înregistrat, în primele două luni ale anului, un profit de 500.000 euro din livrările de cărbune către firma din Serbia. Contractul încheiat cu firma sârbă prevede livrarea a 1,2 milioane tone de cărbune din producția CEO, fiind transportate până la momentul respectiv circa 400.000 de tone la prețul de 13 euro/tonă. În cazul în care firma respectivă nu va respecta termenii contractului de preluare a întregii cantități de cărbune, reprezentanții CEO pot aplica penalizări în sensul recuperării sumelor aferente direct din contul societății străine.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

3 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

4 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

5 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic