Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Laurențiu Ciurel, director CEO, audiat la DNA în dosarul „Cărbune pentru Serbia”

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a fost audiat la sediul DNA Craiova, în dosarul „Cărbune pentru Serbia„. La ieşirea din sediul DNA, Ciurel a declarat că acest contract a fost cel mai bun dintre toate care s-au derulat, însă din păcate nu s-a finalizat. 

„Este cel mai bun contract de cărbune pe care l-am avut în istoria noastră. Toate celelalte contracte pe care le-am avut cu firme de stat au fost la un preţ sub acesta. Am câştigat câteva sute de mii de euro, din păcate nu s-a putut finaliza. (...) Era o firmă de apartament, o firmă care nici nouă nu ne-a inspirat încredere, de aceea nici nu am făcut consorţiu cu ea şi am preferat să facem licitaţie, cu publicarea în presă şi să facem treaba asta fără o înţelegere prealabilă. (...) Atât cât a mers, contractul s-a desfăşurat în condiţiile din caietul de sarcini, în sensul că au plătit înainte, au fost bun platnici, până când, se pare, nici partea sârbă nu a mai luat cărbune de la ei”, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Acuzațiile DNA

DNA a deschis un dosar penal cu privire la contractul de livrare a 1,2 milioane de tone de cărbune în Serbia, prin firma din Constanţa BVA Coal SRL. Cercetarea se face asupra faptei, infracţiunea fiind de abuz în serviciu. Laurențiu Ciurel declara în luna martie că CEO a înregistrat, în primele două luni ale anului, un profit de 500.000 euro din livrările de cărbune către firma din Serbia. Contractul încheiat cu firma sârbă prevede livrarea a 1,2 milioane tone de cărbune din producția CEO, fiind transportate până la momentul respectiv circa 400.000 de tone la prețul de 13 euro/tonă. În cazul în care firma respectivă nu va respecta termenii contractului de preluare a întregii cantități de cărbune, reprezentanții CEO pot aplica penalizări în sensul recuperării sumelor aferente direct din contul societății străine.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! L-au făcut „fetiță”? Dragnea și-a ras mustața!

2 HOPA! Pesedista Dana Gârbovan trebuie să iasă din magistratură pentru a putea deveni cârpa penalilor! CCR a st…

3 BREAKING Ana Birchall, dată afară de la Ministerul Justiției din cauză că a vrut să desființeze Secția Special…

4 Cine este Dana Gârbovan, nominalizată de infractorii din PSD pentru funcția de ministru al Justiției. Gârbovan…

5 STENOGRAMELE disperării în PSD. Proasta botoxată despre alegerile prezidențiale: „Este ultima carte a acestui …

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze