LISTA drumurilor naţionale pe care circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii

LISTA drumurilor naţionale pe care circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii

Circulaţia este îngreunată, marţi, pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Vâlcea, Dolj, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Harghita, Covasna, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea, din cauza zăpezii, care pe unele porţiuni de drum măsoară doi-trei centimetri, potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

LISTA drumurilor naţionale pe care circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Sursa citată a precizat că nu sunt drumuri naţionale sau segmente de autostradă cu circulaţia întreruptă din cauza zăpezii şi a poleiului, însă traficul se desfăşoară îngreunat în toate zonele din ţară, unele drumuri fiind acoperite cu un strat de zăpadă amestecat cu material antiderapant.

Traficul este îngreunat pe DN7 Milcoiu (judeţul Vâlcea) - limita cu judeţul Sibiu, DN65C Ciocâltei - Horezu (Vâlcea), DN64 Drăgăşani - Băile Olăneşti (Vâlcea), DN67 Pietrari - Budeşti (Vâlcea), DN56 Craiova - Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) - limita cu judeţul Argeş, DN67C Novaci - Rânca (judeţul Gorj), DN66A în zona Valea Cernei (Caraş-Severin), DN12C în zona Lacu Roşu (Harghita), DN13B Praid - Joseni (Harghita), DN13E Zagon - Barcani (Covasna), DN15 în zona Topliţa (Harghita), DN21 şi DN23 (în judeţul Brăila), DN2A, DN2C, DN21 şi DN21A (în judeţul Ialomiţa), DN22A şi DN22F (în judeţul Tulcea).

Centrul Infotrafic a adăugat că nu sunt probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza vremii.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să se informeze despre condiţiile de drum şi cele meteorologice şi să aibă la maşină lopată, perie sau mătură, racletă, sac cu sare sau nisip, precum şi lanţuri pentru anvelope. De asemenea, şoferii trebuie să se asigure că au rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil de pe care să apeleze numărul 112 în caz de urgenţă, precum şi un încărcător sau o baterie de rezervă.

Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până marţi, la ora 22.00.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în aceste zona se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită. În regiunile sudice şi centrale sunt condiţii de producere a poleiului.

Directorul Administaţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat luni, la Comandamentul de iarnă de la Guvern, că situaţia meteo rămâne complicată în următoarele ore, cu viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră şi temperaturi scăzute, care pot cauza polei până marţi după-amiază, dar de miercuri va fi un regim de iarnă normal, cu precipitaţii slabe şi temperaturi uşor pozitive pe timpul zilei

Ion Sandu a precizat că, după expirarea codului galben, mai pot fi emise atenţionări, dar numai punctual, pentru anumite zone şi perioade scurte, nu la nivel naţional.

Vrancea: Trafic blocat pe DN2, după ce două autotrenuri au derapat

Traficul rutier pe DN2 (E85) este blocat, marţi dimineaţă, în localitatea Dumbrăveni din judeţul Vrancea, după ce două autotrenuri au derapat din cauza zăpezii şi s-au oprit de-a latul şoselei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vrancea, Bogdan Toader, traficul pe DN2 este blocat la Dumbrăveni, după ce două autotrenuri au derapat, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic- şosea acoperită cu zăpadă. Cele două autotrenuri s-au oprit de-a latul şoselei, blocând traficul.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe echipaje de la Drumuri Naţionale şi poliţişti de la Serviciul Rutier se află la faţa locului şi încearcă drumului. În zonă nu există o rută ocolitoare, astfel că şoferii care trec prin zonă aşteaptă în coloană degajarea şoselei.

Tot din cauza zăpezii, marţi dimineaţă trei autotrenuri s-au tamponat pe DN2 în localitatea Urecheşti, traficul desfăşurându-se cu dificultate timp de aproximativ o oră.

În judeţul Vrancea, a nins abundent în ultimele ore, iar pe anumite artere rutiere s-a depus strat de zăpadă.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății