MAE: 140 de cetățeni români, care se aflau în stațiunile Sharm El Sheikh și Hurghada din Egipt, repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că 140 de cetățeni români, care se aflau în stațiunile Sharm El Sheikh și Hurghada din Egipt, în scop turistic, au fost repatriați în cursul zilei de sâmbătă, cu un zbor al unei companii de transport aerian.

"Pe fondul situației actuale din zonă, precum și al măsurilor de securitate impuse de autoritățile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh și Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din Centrala MAE a fost trimisă, din dispoziția ministrului afacerilor externe, o echipă consulară mobilă în vederea efectuării demersurilor de asistență consulară la fața locului. Aceasta a acordat asistență și protecție consulară în procesul de repatriere a turiștilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce privește îndeplinirea procedurilor și formalităților specifice îmbarcării în aeronavă. Totodată, a monitorizat permanent situația, asigurându-se că deplasarea acestora s-a desfășurat în condiții de siguranță", precizează MAE, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, echipa consulară mobilă face parte din Celula de criză a MAE, activată de către ministrul afacerilor externe pentru această situație.

Operațiunea de transport al cetățenilor români a fost organizată de Ministerul Transporturilor cu sprijinul MAE și al altor instituții cu competențe în materie, iar aeronava a aterizat în deplină siguranță pe aeroportul București Otopeni în cursul acestei seri, adaugă MAE, în comunicatul difuzat sâmbătă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar