MAE: Patru marinari români se află la bordul navei Maersk Tigris, reținută în Golful Persic

Patru marinari români se află la bordul navei Maersk Tigris, reținută în Golful Persic de autoritățile iraniene ca urmare a unui litigiu comercial, informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Potrivit sursei citate, armatorul navei a confirmat că întreg echipajul, inclusiv cetățenii români, sunt în siguranță și urmează să continue cursa, cel mai probabil cu aceeași navă, după soluționarea situației.

"Familiile marinarilor români au fost contactate și sunt ținute la curent cu evoluția cazului. De asemenea, s-a organizat un comitet din partea armatorului care funcționează 24h/24h și care ține în permanență legătura cu echipajul. Ministerul Afacerilor Externe menține legătura permanent cu agențiile de crewing și continuă monitorizarea cu prioritate a evoluției cazului, atât în mod direct, cât și prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, care se află în legătură cu autoritățile locale", precizează MAE.

O navă comercială a companiei daneze Maersk, la bordul căreia se află și marinari români, a fost arestată marți de Marina iraniană și deturnată spre portul Bandar Abbas din cauza datoriilor neplătite de companie, a declarat un responsabil iranian.

"Ordinul de confiscare a navei a fost emis de un tribunal și este legat de compania Maersk", a declarat agenției de presă iraniene Tasnim, preluată de AFP, responsabilul pentru afaceri maritime din cadrul Organizației porturilor iraniene Hadi Haghshenas.

Navigând sub pavilionul Insulelor Marshall, nava Maersk Tigris este exploatată de compania Rickmers Management din Singapore, sub culorile gigantului de transport maritim Maersk. Nava "nu aparține lui Maersk și echipajul ei nu este angajat de Maersk", a declarat un purtător de cuvânt al grupului danez. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul