MAE: Patru marinari români se află la bordul navei Maersk Tigris, reținută în Golful Persic

MAE: Patru marinari români se află la bordul navei Maersk Tigris, reținută în Golful Persic

Patru marinari români se află la bordul navei Maersk Tigris, reținută în Golful Persic de autoritățile iraniene ca urmare a unui litigiu comercial, informează un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Potrivit sursei citate, armatorul navei a confirmat că întreg echipajul, inclusiv cetățenii români, sunt în siguranță și urmează să continue cursa, cel mai probabil cu aceeași navă, după soluționarea situației.

"Familiile marinarilor români au fost contactate și sunt ținute la curent cu evoluția cazului. De asemenea, s-a organizat un comitet din partea armatorului care funcționează 24h/24h și care ține în permanență legătura cu echipajul. Ministerul Afacerilor Externe menține legătura permanent cu agențiile de crewing și continuă monitorizarea cu prioritate a evoluției cazului, atât în mod direct, cât și prin intermediul misiunilor diplomatice implicate, care se află în legătură cu autoritățile locale", precizează MAE.

O navă comercială a companiei daneze Maersk, la bordul căreia se află și marinari români, a fost arestată marți de Marina iraniană și deturnată spre portul Bandar Abbas din cauza datoriilor neplătite de companie , a declarat un responsabil iranian.

"Ordinul de confiscare a navei a fost emis de un tribunal și este legat de compania Maersk", a declarat agenției de presă iraniene Tasnim, preluată de AFP, responsabilul pentru afaceri maritime din cadrul Organizației porturilor iraniene Hadi Haghshenas.

Navigând sub pavilionul Insulelor Marshall, nava Maersk Tigris este exploatată de compania Rickmers Management din Singapore, sub culorile gigantului de transport maritim Maersk. Nava "nu aparține lui Maersk și echipajul ei nu este angajat de Maersk", a declarat un purtător de cuvânt al grupului danez. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!