MAE verifică informațiile despre o brigadă ucraineană care ar apăra Bucovina de posibile pretenții ale României

MAE verifică informațiile despre o brigadă ucraineană care ar apăra Bucovina de posibile pretenții ale României

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a demarat verificări în cazul unor informații vehiculate, luni, în presă conform cărora în Bucovina ar fi fost înființată brigada 128 vânători de munte, în cadrul armatei ucrainene, cu misiunea "de apărare în fața unor posibile pretenții ale României asupra acestei regiuni".

În aceeași zi, MAE a instructat Ambasada României la Kiev și Consulatul general al României la Cernăuți să verifice autenticitatea informațiilor vehiculate în spațiul mediatic.

Marți, reprezentanți ai conducerii MAE au avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la București.

"A fost transmisă dorința părții române de a obține, în cel mai scurt timp posibil, de la partea ucraineană informații complete și verificate privind veridicitatea celor circulate în mass-media pe această temă. S-a exprimat speranța fermă că statul ucrainean nu a întreprins o astfel de măsură, în condițiile în care, prin atitudinea și acțiunile sale, România susține necondiționat independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, oficialii ucraineni exprimând în mod repetat aprecierea statului vecin pentru pozițiile constante și ferme ale României. S-a convenit să se rămână în dialog, pentru clarificarea acestor informații", se arată într-un comunicat al MAE transmis miercuri AGERPRES.

MAE precizează că va continua să monitorizeze acest subiect, până la clarificarea definitivă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”