Maramureș: Turiștii preferă pensiunile din satele unde se păstrează vechile tradiții de sărbători

Maramureș: Turiștii preferă pensiunile din satele unde se păstrează vechile tradiții de sărbători

Turiștii români și străini care au ales Maramureșul ca destinație în vacanța de Crăciun au preferat mai ales pensiunile rurale din localitățile unde se respectă tradițiile populare, a declarat marți, pentru AGERPRES, președintele ANTREC Maramureș, Victoria Berbecaru.

"Turiștii s-au îndreptat spre pensiunile așezate în satele și comunele unde tradițiile de Crăciun se păstrează nealterate, sate și comune în care se merge cu colinda din casă în casă, sate în care sărbătoarea Crăciunului e cel mai important eveniment din comunitate. Turiștii români au ales ca destinație pensiunile unde pe lângă masa tradițională, plimbatul cu căruța trasă de cai, au fost invitați să meargă cu colinda la câteva case din sat sau, pentru cei care au dorit, au fost invitați să participe la slujba religioasă din noaptea de Ajun.

În funcție de dorința fiecărui grup turistic, au fost organizate mici evenimente care de fapt se întâmplă în orice familie, în Ajunul de Crăciun la sat", a declarat marți, pentru AGERPRES, președintele ANTREC Maramureș, Victoria Berbecaru.

O parte dintre turiștii cazați în pensiunile din satele așezate pe Valea Izei și Valea Vișeului au ales ca în a doua zi de Crăciun să facă o plimbare cu trenul Mocănița în defileul Văii Vaserului.

"Turiștii mai tineri, dar și unele familii au decis ca în a doua zi de Crăciun să se bucure de o excursie cu trenul Mocănița pe Valea Vaserului, în Munții Maramureșului. Mocănița e una dintre principalele atracții a Maramureșului indiferent de sezon, iar unii turiști vin special aici pentru o incursiune cu trenul, dar și pentru a vedea peisajele naturale neschimbate de mâna omului.

Din nefericire, iarna acesta cel puțin până acum n-a fost prea bogată în zăpadă, dar pentru cei care au dorit să facă schi au mers pentru o zi într-una din stațiunile apropiate: Mogoșa, Cavnic sau Borșa, iar seara au revenit în pensiune", a spus Victoria Berbecaru.

Pensiunile se pregătesc să primească alți turiști începând de miercuri pentru a petrece vacanța de Anul Nou. În județul Maramureș activează peste 440 de pensiuni, moteluri și hoteluri.

AGERPRES 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…