Medic de la spitalul Foișor, reținut de procurori pentru că ar fi cerut 6.000 de lei să opereze o minoră. Medicul a fost condamnat în 2011 pentru malpraxis

Medic de la spitalul Foișor, reținut de procurori pentru că ar fi cerut 6.000 de lei să opereze o minoră. Medicul a fost condamnat în 2011 pentru malpraxis

Traian Romeo Ursu, medic primar cu specializarea ortopedie-traumatologie la Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor, este cercetat de procurorii bucuresteni pentru luare de mita si trafic de influenta, el fiind retinut marti pentru o perioada de 24 de ore, informeaza Agerpres.

Miercuri, procurorii au solicitat Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestuia pentru 30 de zile.

Conform unui comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pe 11 decembrie, medicul a pretins de la o persoana cel putin 6.000 lei si in zilele urmatoare a primit 5.000 de lei pentru efectuarea unor interventii chirurgicale in cazul unei minore la Spitalul Foisor.

Medicul Romeo Traian Ursu - acuzat in 2008 de vatamare corporala din culpa, in urma unei operatii de hernie de disc - a fost condamnat definitiv in noiembrie 2011 pentru malpraxis, de Curtea de Apel Bucuresti, care l-a obligat la plata unor daune de jumatate de milion de euro, catre pacientul ramas cu afectiuni, informa la acel moment Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut atunci decizia din 18 aprilie 2011 a Tribunalului Bucuresti, prin care medicul a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei si la plata de despagubiri de 500.000 de euro.

Medicul fusese acuzat de procurori de vatamare corporala din culpa, dupa ce pacientul pe care l-a operat de hernie de disc a ramas cu deficiente locomotorii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși