Mehedinți: Sindicaliștii de la Uzina de apă grea Romag-Prod a RAAN au reluat protestele

Mehedinți: Sindicaliștii de la Uzina de apă grea Romag-Prod a RAAN au reluat protestele

Sindicatul Liber de pe platforma industrială Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) a reluat, luni, acțiunile de protest. Liderul sindicatului, Adrian Stoea, a declarat pentru AGERPRES că protestele, care vor fi organizate în perioada 10-14 august și pentru care s-au obținut aprobările necesare, se desfășoară la sediul RAAN din municipiul Drobeta Turnu Severin.

"Printre revendicările noastre se numără achitarea drepturilor salariale și asigurarea protecției sociale în cazul disponibilizărilor ce sunt anunțate de administrație în luna octombrie 2015 și martie 2016. Vrem să determinăm factorii de decizie, răspunzători cu închiderea RAAN, să țină seama de interesele noastre", a precizat Stoea.

La manifestarea sindicaliștilor de la Uzina de apă grea Romag-Prod nu s-au mai alăturat colegii lor de la Termocentrala Romag-Termo, ei considerând că Guvernul se va ține de promisiune și în maximum trei zile vor trimite în conturile RAAN cele 25 de milioane de lei promise și că vor beneficia de tichetele de masă.

Liderul sindicaliștilor de la Termocentrala Romag-Termo, Alexandru Tănase, a adăugat pentru AGERPRES că este solidar cu protestatarii, dar într-o acțiune de protest nu este nevoie de spectacol, ci de rațiune, afirmând că sindicaliștii de la Romag-Prod "cer lucruri care au fost deja clarificate în planurile de disponibilizări aprobate de adunarea creditorilor și stabilite de memorandumul semnat la ministerul Economiei". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…