Mehedinți: Sindicaliștii de la Uzina de apă grea Romag-Prod a RAAN au reluat protestele

Sindicatul Liber de pe platforma industrială Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) a reluat, luni, acțiunile de protest. Liderul sindicatului, Adrian Stoea, a declarat pentru AGERPRES că protestele, care vor fi organizate în perioada 10-14 august și pentru care s-au obținut aprobările necesare, se desfășoară la sediul RAAN din municipiul Drobeta Turnu Severin.

"Printre revendicările noastre se numără achitarea drepturilor salariale și asigurarea protecției sociale în cazul disponibilizărilor ce sunt anunțate de administrație în luna octombrie 2015 și martie 2016. Vrem să determinăm factorii de decizie, răspunzători cu închiderea RAAN, să țină seama de interesele noastre", a precizat Stoea.

La manifestarea sindicaliștilor de la Uzina de apă grea Romag-Prod nu s-au mai alăturat colegii lor de la Termocentrala Romag-Termo, ei considerând că Guvernul se va ține de promisiune și în maximum trei zile vor trimite în conturile RAAN cele 25 de milioane de lei promise și că vor beneficia de tichetele de masă.

Liderul sindicaliștilor de la Termocentrala Romag-Termo, Alexandru Tănase, a adăugat pentru AGERPRES că este solidar cu protestatarii, dar într-o acțiune de protest nu este nevoie de spectacol, ci de rațiune, afirmând că sindicaliștii de la Romag-Prod "cer lucruri care au fost deja clarificate în planurile de disponibilizări aprobate de adunarea creditorilor și stabilite de memorandumul semnat la ministerul Economiei". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

3 Săracilor...

4 Revoltător! / Șefii Jandarmeriei urmăriți penal în Dosarul 10 august au încercat să iasă la pensie, ca să scape …

5 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb