Ministrul Dușa a înaintat în grad 28 de militari în retragere

Ministrul Dușa a înaintat în grad 28 de militari în retragere

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a înaintat în grad vineri 28 de militari în retragere, în cadrul unei festivități ce a avut loc la sediul MApN. Ceremonia s-a înscris în seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei.

"La 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial, prin hotărâre de guvern, am declarat că anul 2015 este Anul veteranilor de război, ca semn de prețuire și respect pentru militarii care și-au pus viața în pericol ca România să fie ceea ce este astăzi. (...) Am organizat diverse acțiuni care au elogiat activitatea militarilor pentru ce au făcut în istorie, România să fie întreagă, să fie un stat unitar, un stat respectat în lume", a spus Dușa.

Ministrul Apărării a reamintit demersurile făcute pentru militarii românii — majorarea indemnizației veteranilor, reabilitarea unor monumente ridicate în cinstea acestora — și a anunțat că duminică, 25 octombrie, se va inaugura primul cimitir românesc în regiunea Volvograd din Rusia, unde mii de militari români au murit în cel de-al doilea război mondial.

"O delegație a MApN și MAE va fi duminică, de Ziua Armatei, în Rusia în regiunea Volvograd, unde se va inaugura primul cimitir în care vor fi reînhumați militarii care și-au pierdut viața pe teritoriul Rusiei. Tot pe 25 octombrie ne vom afla și la Carei, ultima localitate eliberată de Armata română în cel de-al doilea război mondial și a fost ridicat monumentul. Practic, Ziua Armatei o să fie legată de acest eveniment, eliberarea ultimei localități", a precizat ministrul.

El le-a urat sănătate și mulți ani militarilor avansați în grad și a transmis aprecierile statului pentru ceea ce fac militarii în slujba națiunii române. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...