Ministrul Sănătăţii a întârziat la inaugurarea Spitalului Judeţean Vaslui, reabilitat cu 15 milioane de euro

Ministrul Sănătăţii a întârziat la inaugurarea Spitalului Judeţean Vaslui, reabilitat cu 15 milioane de euro

Ministrul Sănătăţii a întârziat peste o oră la inaugurarea Spitalului Judeţean Vaslui, reabilitat cu peste 15 milioane euro, autorităţile locale tăind panglica şi vizitând unitatea medicală în lipsa lui Nicolae Bănicioiu care, la sosirea sa, a primit o plachetă omagială de la managerul spitalului.

Autorităţile locale vasluiene au inaugurat, luni după-amiază, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, reabilitat şi modernizat cu peste 15 milioane de euro, majoritatea banilor provenind din fonduri europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Amânat cu o oră faţă de programul oficial anunţat iniţial, evenimentul s-a desfăşurat tot în absenţa ministrului Nicolae Bănicioiu , care a lipsit atât la tăierea panglicii inaugurale, cât şi de la vizitarea unităţii medicale. După mai bine de o oră, ministrul Sănătăţii şi-a făcut apariţia, el primind în dar de la conducerea SJU Vaslui o plachetă omagială.

"Vă oferim această plachetă omagială pe care să o puneţi în birou la dumneavoastră pentru a vă aduce aminte de Spitalul Judeţean Vaslui la alocarea de fonduri”, i-a transmis lui Bănicioiu managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pe lângă mulţumirile de rigoare, Nicolae Bănicioiu le-a spus celor prezenţi la inaugurarea spitalului să nu aibă aşteptări prea mari de la ministerul pe care-l conduce, ulterior revenind asupra afirmaţiei, susţinând că, de fapt, a fost o glumă.

"Să nu aveţi aşteptări prea mari de la Ministerul Sănătăţii. O să vă fie mult mai aproape ministerul decât până acum. Serviciul de Ambulanţă Vaslui a primit trei autosanitare noi şi va mai primi şi altele până la sfârşitul acestui an. Evident că am glumit mai devreme. Trebuie să vă aşteptaţi la mai mult de la minister ”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Împreună cu autorităţile locale şi conducerea spitalului vasluian, ministrul Bănicioiu a vizitat şi el unitatea medicală aproape în aceleaşi secţii unde oficialităţile mai fuseseră o dată după tăierea panglicii inaugurale.

Modernizarea SJU Vaslui a constatat, pe lângă reabilitarea întregii clădiri cu cinci etaje, şi în dotarea cu 123 de echipamente medicale noi pe majoritatea secţiilor unităţii spitaliceşti. De asemenea, au fost achiziţionate 497 de paturi noi, fiecare salon fiind dotat cu propria baie pentru pacienţi.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro