Ministrul Sănătăţii a întârziat la inaugurarea Spitalului Judeţean Vaslui, reabilitat cu 15 milioane de euro

Ministrul Sănătăţii a întârziat la inaugurarea Spitalului Judeţean Vaslui, reabilitat cu 15 milioane de euro

Ministrul Sănătăţii a întârziat peste o oră la inaugurarea Spitalului Judeţean Vaslui, reabilitat cu peste 15 milioane euro, autorităţile locale tăind panglica şi vizitând unitatea medicală în lipsa lui Nicolae Bănicioiu care, la sosirea sa, a primit o plachetă omagială de la managerul spitalului.

Autorităţile locale vasluiene au inaugurat, luni după-amiază, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, reabilitat şi modernizat cu peste 15 milioane de euro, majoritatea banilor provenind din fonduri europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Amânat cu o oră faţă de programul oficial anunţat iniţial, evenimentul s-a desfăşurat tot în absenţa ministrului Nicolae Bănicioiu , care a lipsit atât la tăierea panglicii inaugurale, cât şi de la vizitarea unităţii medicale. După mai bine de o oră, ministrul Sănătăţii şi-a făcut apariţia, el primind în dar de la conducerea SJU Vaslui o plachetă omagială.

"Vă oferim această plachetă omagială pe care să o puneţi în birou la dumneavoastră pentru a vă aduce aminte de Spitalul Judeţean Vaslui la alocarea de fonduri”, i-a transmis lui Bănicioiu managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Pe lângă mulţumirile de rigoare, Nicolae Bănicioiu le-a spus celor prezenţi la inaugurarea spitalului să nu aibă aşteptări prea mari de la ministerul pe care-l conduce, ulterior revenind asupra afirmaţiei, susţinând că, de fapt, a fost o glumă.

"Să nu aveţi aşteptări prea mari de la Ministerul Sănătăţii. O să vă fie mult mai aproape ministerul decât până acum. Serviciul de Ambulanţă Vaslui a primit trei autosanitare noi şi va mai primi şi altele până la sfârşitul acestui an. Evident că am glumit mai devreme. Trebuie să vă aşteptaţi la mai mult de la minister ”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Împreună cu autorităţile locale şi conducerea spitalului vasluian, ministrul Bănicioiu a vizitat şi el unitatea medicală aproape în aceleaşi secţii unde oficialităţile mai fuseseră o dată după tăierea panglicii inaugurale.

Modernizarea SJU Vaslui a constatat, pe lângă reabilitarea întregii clădiri cu cinci etaje, şi în dotarea cu 123 de echipamente medicale noi pe majoritatea secţiilor unităţii spitaliceşti. De asemenea, au fost achiziţionate 497 de paturi noi, fiecare salon fiind dotat cu propria baie pentru pacienţi.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie