Minus 29 de grade Celsius la Miercurea Ciuc - o nouă minimă a iernii

Minus 29 de grade Celsius la Miercurea Ciuc - o nouă minimă a iernii

Mercurul termometrelor a coborât, în noaptea miercuri și vineri, la Miercurea Ciuc, până la minus 29 de grade Celsius, aceasta fiind una dintre cele mai friguroase nopți de Revelion din ultimii ani.

Foto: (c) MALINA NEGREA / AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit datelor furnizate de Centrul meteorologic regional Sibiu, valoarea de minus 29 de grade Celsius s-a înregistrat la ora 3,00, după care temperaturile au început să crească ușor, întrucât cerul s-a acoperit de nori.

Și în celelalte localități harghitene a fost foarte frig în noaptea dintre ani. La Joseni au fost minus 26 grade Celsius, la Toplița și Odorheiu Secuiesc au fost minus 21 de grade Celsius, iar la Bucin s-au consemnat minus 16 grade Celsius.

Chiar dacă sunt obișnuiți cu temperaturile foarte scăzute, harghitenii au spus că de mulți ani nu a mai fost atât de frig în noaptea de Revelion.

La Serviciul de Ambulanță Harghita s-a înregistrat un singur caz provocat de temperaturile extreme. Un adolescent de 16 ani, din Miercurea Ciuc, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a spus că în noaptea dintre ani a fost în pădure, după lemne și s-a ales cu degerături la patru degete de la mâna dreaptă.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

AGERPRES/(AS — autor: Gina Ștefan, editor: Cristian Anghelache)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...