Mircea Geoană, audiat ca martor în dosarul "Mită la PSD"

Mircea Geoană, audiat ca martor în dosarul "Mită la PSD"

Senatorul Mircea Geoană a fost audiat joi la Curtea de Apel București, în calitate de martor, în procesul în care sunt judecați Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae pentru fapte de corupție în legătură cu finanțarea campaniei electorale a PSD din 2009.

Răspunzând întrebărilor puse de judecători, Mircea Geoană a spus că nu a avut cunoștință de încheierea unui contract între compania Interagro și Insomar, susținând că, în calitate de președinte al PSD, nu a avut atribuții în legătură cu finanțarea campaniei electorale din 2009.

De asemenea, Geoană a declarat că îl cunoaște pe Bunea Stancu, acesta fiind președintele organizației PSD Brăila, însă nu a avut nicio discuție cu acesta legat de numirea unor miniștri, în eventualitatea în care ar fi devenit președinte al României.

Mircea Geoană a adăugat că l-a întâlnit de câteva ori pe Ioan Niculae, însă doar în cadrul unor evenimente "sociale", cum ar fi o întâlnire la mare, dar că nu s-a pus problema să intervină la Guvern pentru a sprijini compania Interagro.

"Am fost martor și la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpați. Am revenit aici, în aceeași calitate de martor la Curtea de Apel București, unde mi-am menținut în integralitate declarațiile făcute în prima instanță", a spus Geoană la ieșirea din sala de judecată, el subliniind că nu există nicio legătură între el și omul de afaceri Ioan Niculae.

La acest termen au mai fost citați în calitate de martori cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea, și patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci.

Acest dosar se află în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae.

Alături de aceștia au mai fost achitați și ceilalți inculpați din dosar, Gheorghe Teodorescu și Viorel Bărac.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia