Mircea Geoană, audiat ca martor în dosarul "Mită la PSD"

Senatorul Mircea Geoană a fost audiat joi la Curtea de Apel București, în calitate de martor, în procesul în care sunt judecați Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae pentru fapte de corupție în legătură cu finanțarea campaniei electorale a PSD din 2009.

Răspunzând întrebărilor puse de judecători, Mircea Geoană a spus că nu a avut cunoștință de încheierea unui contract între compania Interagro și Insomar, susținând că, în calitate de președinte al PSD, nu a avut atribuții în legătură cu finanțarea campaniei electorale din 2009.

De asemenea, Geoană a declarat că îl cunoaște pe Bunea Stancu, acesta fiind președintele organizației PSD Brăila, însă nu a avut nicio discuție cu acesta legat de numirea unor miniștri, în eventualitatea în care ar fi devenit președinte al României.

Mircea Geoană a adăugat că l-a întâlnit de câteva ori pe Ioan Niculae, însă doar în cadrul unor evenimente "sociale", cum ar fi o întâlnire la mare, dar că nu s-a pus problema să intervină la Guvern pentru a sprijini compania Interagro.

"Am fost martor și la primul proces. Acolo a fost o decizie de achitare a celor doi inculpați. Am revenit aici, în aceeași calitate de martor la Curtea de Apel București, unde mi-am menținut în integralitate declarațiile făcute în prima instanță", a spus Geoană la ieșirea din sala de judecată, el subliniind că nu există nicio legătură între el și omul de afaceri Ioan Niculae.

La acest termen au mai fost citați în calitate de martori cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț Costea, și patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci.

Acest dosar se află în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu și Ioan Niculae.

Alături de aceștia au mai fost achitați și ceilalți inculpați din dosar, Gheorghe Teodorescu și Viorel Bărac.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

5 BREAKING Ponta își lansează azi candidatul la Primăria Capitalei: Fostul director al Spitalului Militar Centra…