Monica Macovei: Majoritatea parlamentară a dat o palmă românilor din diaspora

Europarlamentarul Monica Macovei a criticat vineri gestul parlamentarilor Puterii de a nu vota moțiunea de cenzură, arătând că, în acest fel, majoritatea parlamentară a dat o palmă românilor din diaspora.

"Majoritatea parlamentară care susține Guvernul Ponta a dat astăzi încă o palmă românilor din diaspora. Refuzul de a vota moțiunea de cenzură care sancționa Guvernul Ponta pentru că nu asigură condiții ca românii din străinătate să poată vota — electronic și prin corespondență — este expresia disprețului pe care guvernanții și majoritatea parlamentară îl au față de români", se arată într-un comunicat de presă transmis de Monica Macovei.

Macovei susține că Guvernul manifestă dezinteres față de respectarea drepturilor electorale ale românilor din străinătate.

"Politicienii din jurul lui Ponta le-au spus astăzi românilor din diaspora că jignirile aduse de Ioan Rus nu au fost un accident, ci reprezintă politica Guvernului și a celor care îl susțin. Plăcerea cu care politicienii din majoritatea guvernamentală atacă și jignesc românii din diaspora este dublată de dezinteresul față de respectarea drepturilor electorale ale acestora", se mai arată în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …