Nicușor Constantinescu a făcut plăți nelegale de peste 5 milioane de lei către diverse asociații

Nicușor Constantinescu a făcut plăți nelegale de peste 5 milioane de lei către diverse asociații

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Sursele citate susțin că el ar fi cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Conform surselor, plățile au fost efectuate în anul 2012, Nicușor Constantinescu fiind ajutat de un angajat al CJ Constanța, Cristian Bogdan Zgabercea, cunoscut ca un apropiat al acestuia.

Zgabercea, care este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, ar fi întocmit mai multe referate prin care l-a ajutat pe Constantinescu să efectueze plăți nelegale de 5.094.836 lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice către asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Zgabercea a transferat, în 2012, către Fundația Culturală Thalia, în temeiul unor relații contractuale fictive, suma de 900.000 lei, despre care cunoștea că provenise din săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu de către Nicușor Constantinescu, la care participase și el, scopul fiind acela de a disimula originea ilicită a banilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...