Noul președinte al Uniunii Judecătorilor este Dana Gîrbovan de la Curtea de Apel Cluj

Noul președinte al Uniunii Judecătorilor este Dana Gîrbovan de la Curtea de Apel Cluj

Dana Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, a fost aleasă președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), iar vicepreședinte - Ioan Ilieș Neamț de la Judecătoria Baia Mare. Mandatelor foștilor membri din Consiliul Director au expirat.

Alături de președinte și vicepreședinte, din Consiliul Director al UNJR mai fac parte Simona Neacșu, Iulia Craiu, Laura Toma, Marius Motolea și Alin Vasonan.

"UNJR, sub noua conducere, va acționa cu precădere pe trei paliere de lucru: independenta sistemului de justiție, eficacitatea și calitatea activității judiciare și responsabilizarea actorilor sistemului de justiție", informează un comunicat al UNJR remis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Uniunea Judecătorilor va continua să ia poziție ori de câte ori independența sistemului de justiție în ansamblul său sau a oricărui judecător este amenințată ori riscă să fie amenințată de influențe nepermise din afara sau din interiorul sistemului de justiție.

UNJR va propune și promova soluții concrete pentru îmbunătățirea actului de justiție, printre care promovarea unui sistem de evaluare efectivă a magistraților, simplificarea procedurilor judiciare și soluții pentru degrevarea instanțelor, stabilirea unor standarde de calitate, popularizarea bunelor practici naționale și internaționale și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale judecătorilor, se arată în comunicat.

Totodată, uniunea va organiza conferințe și seminarii pe probleme practice ivite în activitatea de judecată.

"Responsabilizarea actorilor care participă la realizarea actului de justiție este un obiectiv asupra căruia Uniunea Judecătorilor se va apleca cu deosebită atenție. În acest sens, UNJR va semnala și va lua atitudine constant față de derapajele apărute în sistemul de justiție. Totodată, având în vedere rolul jucat de către Consiliul Superior al Magistraturii în sistemul judiciar românesc, Uniunea va lua poziție ori de câte ori acest organism nu își va exercita rolul său constituțional și legal", se subliniază în comunicatul citat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...