Olt: Vânătorul care l-a împușcat pe primarul Istrate, tatăl unui copil împușcat accidental în 2009

Olt: Vânătorul care l-a împușcat pe primarul Istrate, tatăl unui copil împușcat accidental în 2009

Vânătorul care l-a împușcat mortal sâmbătă pe primarul comunei Tătulești a trecut în urmă cu șapte ani printr-o dramă familială cauzată tot de o armă de vânătoare, pentru că în februarie 2009 fiul său de șase ani și jumătate a murit împușcat de către un adolescent cu care se juca în timp ce se afla în vacanță la bunici, în comuna Tătulești, a precizat, sâmbătă, pentru AGERPRES, viceprimarul Ștefan Marius Petruț.

* IPJ Olt: Primarul din Tătulești participa la vânătoare ca gonaci

Bărbatul în vârstă de 43 de ani, din Pitești, care sâmbătă, pe un fond de vânătoare l-a împușcat accidental pe edilul Lucian Istrate, a anunțat imediat ce s-a întâmplat la 112 și a solicitat ajutor. El a afirmat că l-a împușcat accidental pe primarul comunei Tătulești în timp ce se afla împreună cu alți vânători la o partidă de vânătoare autorizată, la fazan și iepure. La vânătoare mai participau, potrivit Poliției, alți șase vânători și cinci gonaci, printre gonaci fiind și primarul Lucian Istrate.

Vânătorul din Pitești este tatăl unui copil care a murit pe 26 februarie 2009 în comuna Tătulești, împușcat de către un prieten de joacă, un băiat de 14 ani, vecin cu bunicii victimei. Fiul vânătorului care l-a împușcat mortal pe primar a murit împușcat mortal în cap, incidentul producându-se în locuința unor vecini, unde un adolescent de 14 ani a folosit o armă de vânătoare deținută legal de către tatăl adolescentului. În acest caz adolescentul a fost condamnat în septembrie 2010, de către Curtea de Apel Craiova, la o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru omor și la plata unor daune civile către familia victimei. Arma folosită atunci a fost o armă de vânătoare ce aparținea legal tatălui adolescentului.

Procurorul care a anchetat cazul din februarie 2009, Eugen Iacobescu, a relatat la acea dată, în timpul cercetărilor, că "minorul A.F., de 7 ani, a venit joi dimineața (26 februarie 2009) împreună cu tatăl său de la Pitești, a fost cu bunica sa la cumpărături în centrul satului, apoi a rămas pe un podeț în fața gospodăriei bunicii sale. În jurul orei 14:30, adolescentul I.V.P, de 14 ani, l-a văzut pe A.F. pe podeț și l-a invitat la el acasă. Adolescentul a mers apoi imediat în camera unde tatăl său își ținea cheile de la cutia în care se afla pușca, deasupra unui șifonier, a luat cheile, a deschis lacătul, a ridicat capacul, a montat arma pentru că era desfăcută în trei bucăți, a încărcat-o, a pus copilului țeava puștii în obraz și a tras imediat. Copilul mai mic nu avea nicio șansă de supraviețurire. (...) După ce și-a împușcat vecinul, adolescentul a rupt arma, a scos cartușul folosit și s-a spălat de sânge pe mâini și pe haine pentru că de la împușcătură fusese stropit cu sânge".

Cercetările în cazul primarului comunei Tătulești au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care la această oră efectuează audieri după ce s-au întors din zona respectivă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /