Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Oprea: Am făcut demersuri pentru ca MAI să cumpere autospeciale de 57 de milioane de euro

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat marţi, la prezentarea bilanţului ministerului pe 2013, că a făcut demersuri pentru achiziţionarea de autospeciale în valoare de 57 de milioane de euro, bani obţinuţi din venituri proprii al instituţiei pe care o conduce.

Oprea: Am făcut demersuri pentru ca MAI să cumpere autospeciale de 57 de milioane de euro (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Oprea a anunţat că, la nivelul ministerului, se urmăreşte rezolvarea problemelor legate de lipsa de autospeciale la toate structurile operative.

"Am iniţiat demersurile necesare în vederea reducerii deficitului de mijloace de mobilitate la structurile operative, prin utilizarea a 57 milioane euro din venituri proprii pentru dotarea unităţilor ministerului cu autospeciale", a spus ministrul Afacerilor Interne.

Pe de altă parte, referitor la accesarea fondurilor europene, Gabriel Oprea a spus că, în 2013, au fost gestionate fonduri externe nerambursabile în valoare de aproximativ 135 de milioane de euro, prin intermediul a 192 de proiecte. Dintre acestea au fost finalizate peste 40 la sută, în valoare de peste 46 de milioane de euro.

În prezent, potrivit lui Oprea, "sunt în evaluare 95 de proiecte, în valoare de aproximativ 90 milioane euro, şi 173 de iniţiative pentru proiecte viitoare, în valoare de peste 1,5 miliarde euro".

În 2013, MAI a beneficiat de fonduri de la bugetul de stat în valoare de 8.381,5 milioane lei şi de venituri proprii de aproximativ 228,9 milioane lei.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING USR / PLUS a câştigat Bucureștiul cu 46%! PNL s-a impus în Transilvania, PSD e pe primul loc în Moldova…

2 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

3 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

4 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

5 VIDEO Priviți ce este la Bruxelles!

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)