Orban (PNL): PSD nu vrea ca alegerile locale să se organizeze pe noua lege electorală, simt un boicot ascuns

Orban (PNL): PSD nu vrea ca alegerile locale să se organizeze pe noua lege electorală, simt un boicot ascuns

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că PSD nu dorește ca alegerile locale de anul viitor să se organizeze pe noua lege electorală, apreciind că este un "boicot ascuns" al social-democraților, deoarece adoptarea acestei legi ar trebui făcută până cel târziu la 1 iunie. "Dacă va organiza o întâlnire cu partidele politice, președintele va face consultările pe tema adoptării codului electoral", a arătat Orban, la Parlament.

El a precizat că dorește să tragă un semnal de alarmă cu privire la legea alegerilor locale, "care se află într-o urgență reală".

"Pentru alegerile locale, termenul limită de promulgare este în jurul datei de 15 iunie, pentru că alegerile locale trebuie organizate în jurul acelei date, întrucât expiră mandatele aleșilor locali care au intrat în mandat în 2012. Aș vrea să trag un semnal de alarmă și cred că ar fi foarte potrivită o consultare organizată de președintele României, pentru că simt un boicot, nu fățiș, ci un boicot ascuns din partea formațiunilor politice, în principal un boicot din partea PSD, care, în opinia mea, nu își dorește ca viitoarele alegeri locale să fie organizate în baza noii legi adoptată de comisia de cod electoral", a explicat Ludovic Orban.

El a motivat că acest "boicot" este evident prin modul în care se procedează, în Senat, prima cameră sesizată în cazul legilor electorale, unde "proiectul de lege a fost transmis spre avizare la mai multe comisii, inclusiv la cea de drepturile omului".

"Termenele programate pentru începerea dezbaterilor sunt după Paște, după data de 15 aprilie, ceea ce înseamnă că Senatul nu va începe dezbaterea în plen înainte de 1 mai, ceea ce, după opinia mea, semnifică practic imposibilitatea de a adopta legea în timp util, ținând cont și de faptul că, dupa adoptarea legii, mai există un termen pentru atac la Curtea Constituțională și de asemenea există un termen în care președintele poate să promulge legea", a mai afirmat prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…