Ovidiu Raețchi (PNL): Conducerea SIE nu poate să facă subiectul algoritmului politic

Ovidiu Raețchi (PNL): Conducerea SIE nu poate să facă subiectul algoritmului politic

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi consideră că subiectul algoritmului politic nu poate fi aplicat în cazul conducerii Serviciului de Informații Externe (SIE), motivând că în acest fel ar deveni o cutumă periculoasă.

"Conducerea SIE nu poate să facă subiectul algoritmului politic pe care îl propune Călin Popescu-Tăriceanu. Ar deveni o cutumă periculoasă. Afectați de senzația că au pierdut controlul asupra SRI — pe care păreau să conteze în cazul câștigării prezidențialelor de către Victor Ponta — liderii coaliției de guvernare speră să negocieze șefia SIE cu președintele Iohannis. Acest deziderat a fost formulat ieri de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a spus că directorul SIE ar trebui nominalizat de coaliție — și asta tocmai în ziua vizitei directorului FBI și a ședinței CSAT", a afirmat Raețchi, conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

Deputatul PNL susține că "acesta a fost de fapt, foarte probabil, și motivul pentru care PSD a amânat săptămâna trecută votul pentru Eduard Hellvig".

"Dincolo de contextul războiului din Ucraina — mai mult decât inadecvat pentru politizări instituționale de gen — târguielile nu își au locul într-o chestiune atât de importantă precum nominalizarea directorului SIE: coaliția de guvernare trebuie să iasă din logica anilor 1990, atunci când serviciile erau considerate prăjitura pe care partidele politice trebuiau să și-o împartă", a spus Raețchi.

Ovidiu Raețchi a adăugat că "PSD a încercat să preseze până în ultimul moment pe subiectul numirii directorului SRI, Eduard Hellvig".

"România trebuie să-și consolideze imaginea de stat care, la granița cu Ucraina, este un partener al NATO stabil și previzibil sub raport procedural. Faptul că PSD și partenerii săi au amânat tranzacțional votul pentru șefia SRI până în ajunul vizitei directorului FBI, James Comey, demonstrează că încă sunt probleme la nivelul clasei politice", a adăugat deputatul PNL, citat în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...