Patriarhia Română: Nicio familie a persoanelor decedate nu a solicitat slujbă de pomenire în fața clubului Colectiv

Patriarhia Română: Nicio familie a persoanelor decedate nu a solicitat slujbă de pomenire în fața clubului Colectiv

Nicio familie a persoanelor decedate nu a solicitat slujbă de pomenire în fața clubului Colectiv în cele trei zile de la tragedie, precizează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

"Nicio familie a persoanelor decedate nu a solicitat o slujbă de pomenire în fața clubului Colectiv în cele trei zile de la tragedie. În schimb, familiile acestora au solicitat oficierea de slujbe de pomenire ale decedaților la biserica Sfântul Nicolae — Broșteni (situată la 100 metri de club), precum și la alte biserici din București unde sunt depuși decedați (bisericile Vatra Luminoasă, Iancu Nou Bălăneanu, Delea Veche, etc.). Astfel, o slujbă de pomenire a celor trecuți la Domnul în urma incendiului de la clubul Colectiv are loc la biserica Sfântul Nicolae — Broșteni și în această seară de luni, de la ora 18,00", precizează sursa citată, într-un comunicat transmis luni AGERRPES.

Precizările Patriarhiei Române vin în contextul discuțiilor din spațiul public referitoare la o slujbă de pomenire la clubul Colectiv din București pentru victimele incendiului din seara zilei de 30 octombrie.

Sursa citată menționează că "în spitalele din București, preoții de caritate din Capitală se roagă pentru toți pacienții în capele, iar, la solicitarea rudelor pacienților, asigură acestora asistență religioasă și consiliere spirituală personală (în unele cazuri a fost refuzată prezența preotului lângă pacient)", "Biserica respectând astfel convingerea religioasă a fiecărei familii îndoliate sau îndurerate". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…