Paul Silviu Dumitriu, numit procuror şef adjunct al Secţiei II din DNA

Paul Silviu Dumitriu a fost numit procuror şef adjunct al Secţiei II din DNA. El o va înlocui pe Mariana Alexandru, procurorul din dosarul Gala Bute

Fost sef al Corpului de Control al Ministerului de Justitie in mandatul Monicai Macovei, procurorul Paul Silviu Dumitriu va detine de acum inainte doua functii de conducere in cadrul DNA. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, l-a numit pe magistratul Paul Silviu Dumitriu in functia de adjunct al Sectiei de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie, informeaza Europa FM.

Functia de adjunct al Sectiei a II-a din cadrul DNA a ramas libera dupa ce Mariana Alexandru, procurorul care se ocupa de dosarul Gala Bute in care apare si numele Elenei Udrea, a decis sa iasa la pensie luna trecuta.

Practic, cu aceasta numire prin delegare, procurorul Paul Silviu Dumitriu devine propriul sef in cadrul Sectiei a II-a. Si asta pentru ca magistratul ocupa din luna martie a acestui an si functia de sef al Serviciului de combatere a infractiunilor de coruptie impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, serviciu in cadrul sectiei a II-a, arata Europa FM.

Potrivit postului de radio citat, Paul Silviu Dumitriu are o vechime in magistratura de 16 ani, iar din 2007 lucreaza la Directia Nationala Anticoruptie. In 2013, el a semnat, alaturi de zeci de colegi din cadrul DNA, o scrisoare in care cerea ca numirea procurorilor sa nu se faca pe alte criterii decat cele profesionale.

Printre altele, procurorul a instrumentat dosarul Matusa Tamara, in care fostul premier Adrian Nastase a fost achitat, dar si dosarul Transformatorul, in care a fost condamnat la inchisoare pentru coruptie fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Inainte de venirea la DNA, Paul Silviu Dumitriu a fost Seful Corpului de Control al Ministerului Justitiei, condus la acea vreme de Monica Macovei. Ulterior, odata cu ocuparea portofoliului de catre Tudor Chiuariu, Paul Silviu Dumitriu a fost demis.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…