Pavel Abraham: Sandu Anghel intenționează să facă un denunț cu privire la Traian Băsescu

Pavel Abraham: Sandu Anghel intenționează să facă un denunț cu privire la Traian Băsescu

Sandu Anghel, cunoscut și ca Bercea Mondial, intenționează să depună la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș un denunț cu privire la președintele Traian Băsescu, însă denunțul nu va putea fi făcut decât în baza unor probe, a afirmat, marți, avocatul Pavel Abraham.

"Trimiterile domniei sale sunt făcute, așa cum arată, la șeful statului, de la care dânsul așteaptă un răspuns, inclusiv cu aprecierile pe care le-a făcut la domnia sa, dacă s-a întâlnit sau nu s-a întâlnit. A zis că, dacă nu, să cerem relații de la directorul SRI în acest context. Dacă nu, dânsul va produce probele necesare (...) Deocamdată să-l lăsăm să facă denunțul și (...) denunțul se va face, vă garantez, numai dacă există probe (...) Până atunci, sunt doar vorbe", a declarat Abraham, apărătorul lui Sandu Anghel.

El a adăugat că clientul său nu dorește să facă denunțul decât în fața prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, deoarece se referă la fapte cu prejudicii mari și vizează "niște personalități".

"Doamna procuror de caz și-a manifestat disponibilitatea să-i primească denunțul, dar dânsul a precizat în mod expres încă de la început că, în măsura în care nu i se satisface dorința, și a făcut două cereri scrise, pe 22 și pe 29 septembrie, prin care cerea să fie audiat de primul procuror (...), a zis că amână până după alegeri și va face atunci denunțul (...) Dânsul merge după alegeri deoarece știe că domnul președinte nu va mai fi președinte și atunci speră că presiunile vor înceta asupra domniei sale și că va putea liber să-și exprime punctul de vedere", a precizat Abraham.

Avocatul a enunțat și două întrebări pe care Bercea Mondial i-a cerut să le adreseze public Elenei Udrea și lui Bogdan Ionescu, ginerele președintelui Băsescu. "Domnul Anghel Sandu a făcut niște aprecieri acum o zi sau două cu privire la doamna Udrea și mi-a cerut să pun o întrebare publică, cine a construit drumul (...) Segarcea-Craiova și cât a costat (...) și dacă poate să ne răspundă doamna Udrea (...)

Și, sigur, a făcut unele precizări cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu (...) domnul Ionescu zis Syda, dacă își amintește că s-a întâlnit la Gara de Nord, mai precis în stația Peco și să precizeze cu ce ocazie, dacă recunoaște, dacă nu, dânsul (...) are probe, inclusiv înregistrări din stația Peco de la data respectivă, pe care le poate prezenta", a spus Pavel Abraham.

Sandu Anghel a mai susținut, potrivit apărătorului său, că îl cunoștea de mai multă vreme pe Bogdan Ionescu, iar la întâlnirea de la Gara de Nord acesta ar fi fost trimis chiar de către Traian Băsescu. "A spus că s-a întâlnit la Gara de Nord cu Syda încă din 2011, înainte de a fi arestat, și că în acel moment în stația respectivă au discutat și sigur că există înregistrări", a declarat Abraham, fără a da alte detalii despre acuzațiile formulate de clientul său.

Sandu Anghel a fost audiat, marți, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, într-un dosar în care el și fiica sa Izaura sunt acuzați că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibași, pentru a introduce un telefon mobil în închisoare.

Tribunalul Argeș a dispus, pe 18 septembrie, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul Izaurei Anghel, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită. Instanța a admis, în același dosar, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Sandu Anghel, care deja execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Colibași.

Completul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Pitești a respins, ulterior, contestațiile formulate de Sandu și Izaura Anghel față de măsurile preventive dispuse de Tribunalul Argeș. În cazul Izaurei Anghel, apărarea solicitase înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 8 ani și 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 și-a înjunghiat unul dintre nepoți, pe Ionuț Anghel, în urma unei altercații care a avut loc într-un bar din orașul Drăgănești-Olt. El își execută pedeapsa în Penitenciarul Colibași.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”