Percheziţii de amploare în București și două județe la hoţi din locuinţe/Stolojan şi un judecător de la Înalta Curte printre VICTIME

Percheziţii de amploare în București și două județe la hoţi din locuinţe/Stolojan şi un judecător de la Înalta Curte printre VICTIME

28 de percheziţii au loc la această oră în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi. Sunt vizate mai multe persoane suspectate de spargeri ale locuinţelor. Printre victime s-ar afla şi europarlamentarul Theodor Stolojan.
 
 Spargerea de la locuința lui Theodor Stolojan a avut loc în anul 2013. Hoții au reușit să fure mai multe bijuterii și sume mari de bani.

Europarlamentarul nu este singura victimă. Polițiștii și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București spun că, din anul 2009 și până anul trecut, hoții au reușit să spargă circa 40 de locuințe, iar printre victime ar mai fi și un judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție, mai mulți oameni de afaceri și un ofițer din IGPR.

Rețeaua de hoți ar fi avut informații prețioase despre locuințele pe care urmau să le spargă.

Anchetatorii nu au stabilit încă un prejudiciu, dar pagubele s-ar ridica la ordinul sutelor de mii de euro.

Cele 28 de persoane din această grupare ar fi folosit și violența în jafurile lor.

Polițiștii mai spun că era foarte interesant modul de operare, acesta fiind diferit de la un caz la altul, își închideau telefoanele mobile când intrau în locuințele victimelor ori foloseau de fiecare dată alte ustensile la spargerea ușilor.

Cei 28 de suspecți vor fi duși la audieri, unii dintre ei având și condamnări pe numele lor.

De altfel, în această speță, polițiștii verifică și o tentativă de omor. În 2014, câteva persoane ar fi lovit cu bâtele o persoană pe care urmau să o jefuiască.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /