Percheziții DNA la Ministerul Sănătății și la patru spitale din București, într-un dosar de achiziții ilegale

Percheziții DNA la Ministerul Sănătății și la patru spitale din București, într-un dosar de achiziții ilegale

Procurorii DNA, sprijiniți de Oficiului de Luptă Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum şi de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, efectuează în această dimineață 20 de percheziții,la Ministerul Sănătății și la patru spitale din București. Conform Digi24, vizate de percheziții ar fi spitalele „Sf. Pantelimon”, „Polizu”, „Cantacuzino” și „Fundeni”.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008-2011, a unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, de către funcţionari publici, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri externe. (...) În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.”, precizează DNA într-un comunicat. 

Mai mulți foști directori din minister, precum și responsabili din spitalele care au beneficiat, printr-un program dirijat de minister, de aparatură medicală pentru secțiile de neonatologie sunt bănuiți că ar fi trucat licitațiile, astfel încât banii împrumutați de la Banca Mondială și BERD să ajungă la anumite firme.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii