Percheziții la primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, angajați ai primăriei și la notari publici (surse)

Percheziții la primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, angajați ai primăriei și la notari publici (surse)

Procurorii DNA Alba efectuează miercuri percheziții la locuințele mai multor angajați ai Primăriei Șelimbăr, jud. Sibiu, printre care și la primarul Daniel Maricuța, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Anchetatorii fac percheziții, susțin surse judiciare, la Primăria Șelimbăr și la Oficiul de Cadastru Sibiu, iar ancheta vizează retrocedări ilegale de suprafețe de teren, în valoare de peste 114 milioane euro.

Potrivit surselor, percheziții au loc și la secretarul comunei Șelimbăr, la un specialist cadastru, la consilierul personal al edilului, dar și la alți consilieri locali, la foști primari sau viceprimari și la sediile unor societăți comerciale deținute de Maricuța prin interpuși.

De asemenea, sunt vizați de percheziții mai mulți notari publici din Sibiu: BNP Bianu Victoria , BNP Bucșă Radu Gabriel, BNP Tolciu Mariana Ionela și BNP Tolciu Tudor Flaviu, BNP Suciu Dorin.

DNA a anunțat miercuri că procurorii efectuează percheziții în 61 de locații situate în județele Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care două sunt sediile unor instituții publice, într-un dosar de fapte de corupție comise în perioada 2005 — 2015.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005 — 2015.

În cursul zilei de 14 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 de locații situate în județele Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată în comunicatul DNA transmis AGERPRES. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale