Percheziţii la suspecţi de trafic cu bunuri arheologice, fiind găsite sute de monede antice

Percheziţii la suspecţi de trafic cu bunuri arheologice, fiind găsite sute de monede antice

Opt percheziţii au loc, miercuri, în judeţele Iaşi şi Neamţ, la sediul unei firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de trafic cu bunuri arheologice, la una dintre adresele percheziţionate fiind descoperite un vas ceramic medieval cu peste 600 de monede antice şi medievale din aur şi argint

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR au loc opt percheziţii în judeţele Iaşi şi Neamţ, fiind vizate mai multe persoane suspectate de trafic cu bunuri arheologice.

Astfel, poliţişti specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional de la inspectoratele judeţene Iaşi, Neamţ şi Hunedoara fac percheziţii la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de trafic cu bunuri arheologice, acţiunea înscriindu-se în cadrul operaţiunii ”Aureus”, care se desfăşoară la nivel european.

Până la această oră, la una dintre locuinţele percheziţionate au fost descoperite un vas ceramic medielval cu peste 600 de monede antice şi medievale, din aur şi argint, precum şi cinci detectoare de metale folosite în activitatea infracţională, mai precizează sursa citată.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro