Peste 60% din români nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor; doar 7% ar adopta unul

Peste 60% din români nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor; doar 7% ar adopta unul

Peste 60 la sută dintre români nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor, în timp ce 28 la sută susţin această soluţie, însă numai 7% sunt într-adevăr dispuşi să adopte un câine comunitar, iar 64 la sută nu sunt deloc dispuşi, potrivit unui studiu realizat de Mercury la solicitarea Vier Pfoten.

Peste 60% din români nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor; doar 7% ar adopta unul (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

În ceea ce priveşte eutanasierea ca soluţie în problema câinilor maidanezi, 50 la sută dintre respondenţi au spus că sunt în total dezacord, 12 la sută, în dezagord, 10 la sută au fost nehotărâţi, 8 la sută s-au declarat de acord, iar 20 la sută, total de acord.

Românii au fost întrebaţi şi de intenţiile de vot în legătură cu acest subiect, iar cei mai mulţi - 66 la sută - au răspuns că nu ar vota un partid care susţine eutanasierea, în timp ce 25 la sută ar vota cu o asfel de formaţiune.

De asemenea, peste jumătate dintre respondenţi - 58 la sută - au spus că nu sunt de acord ca primăria să finanţez eutanasierea, 33 la sută fiind însă de acord.

Majoritatea românilor - 62 la sută - cred că imaginea României va avea de suferit din cauza eutanasierii câinilor fără stăpân, un sfert dintre respondenţi fiind de părere că nu.

Şi mai mulţi români decât cei care se declară împotriva eutanasierii susţin alte soluţii, respectiv prinderea şi menţinerea câinilor maidanezi în adăposturi (63 la sută - total de acord, 21 la sută - de acord, 5 la sută - nehotărâţi, 4 la sută - în dezacord, 7 la sută - în total dezacord) şi sterilizarea, identificarea şi returnarea în teritoriu (49 la sută - total de acord, 23 la sută - de acord, 8 la sută nehotărâţi, 7 la sută - în dezacord, 13 la sută - în total dezacord).

Adopţia este însă susţinută de numai 7 la sută dintre români, care sunt în mare măsură dispuşi să adopte un câine maidanez, în timp ce 11 la sută sunt dispuşi într-o oarecare măsură, 10 la sută - indecişi, 8 la sută - într-o mică măsură, iar 64 la sută nu sunt deloc dispuşi să facă acest lucru.

Cei mai dispuşi să adopte sunt tinerii între 18 şi 24 de ani, iar cel mai puţin dispuşi sunt românii de peste 54 de ani. Totodată, cei care au copii sunt mai puţin dispuşi să adopte decât cei care nu au.

Majoritatea românilor se mai declară şi pentru înăsprirea sancţiunilor pentru maltratarea animalelor (74 la sută - de acord, 16 la sută nu sunt de acord), sancţionarea efectivă de către autorităţi a abuzurilor faţă de animale (80 la sută - de acord, 11 la sută nu sunt de acord) şi implementarea unor programe de educare/ informare a posesorilor de animale privind responsabilitatea pe care o au (83 la sută - de acord, 8 la sută nu sunt de acord).

Studiul a afost realizat în aprilie 2014 de Mercury Research pe un eşantion de 1.242 de persoane de peste 18 ani, care au fost intervievate la domiciliu, pe calculator. Eşantionul este reprezentantiv la nivel naţional, fiind intervievate 823 de persoane din mediul urban, din Capitală, oraşe mari, medii şi mici, şi 419 persoane din mediul rural, din toate zonele ţării.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii