Ponta acuză PNL/PDL de minciună legat de alegerile parțiale

Ponta acuză PNL/PDL de minciună legat de alegerile parțiale

Victor Ponta susține că devine "din ce în ce mai clar" că "actualul PNL/PDL bate record după record în ceea ce privește tupeul cu care îi minte pe oameni", referindu-se la faptul că liberalii, după ce au votat legea care prevede că nu se mai fac alegeri parțiale, au făcut plângere penală contra Guvernului că nu organizează alegeri parțiale.

"Devine din ce în ce mai clar că actualul PNL/PDL bate record după record în ce privește tupeul cu care îi minte pe oameni! (citiți explicațiile logice și de bun simț date de deputata Gabriela Podașcă — vicepreședinta Comisiei pentru Legile Electorale). Mai simplu — ca și la Codul Fiscal întâi votează ceva și pe urmă spun la televizor exact invers", a scris Ponta duminică pe Facebook.

Potrivit premierului, liberalii mai întâi votează în unanimitate noile legi electorale (alegeri locale și parlamentare) prin care se reglementează clar că se aleg pe listă președinții de consilii județene și parlamentarii, iar pentru locurile vacante nu se mai fac alegeri parțiale, legile anterioare fiind abrogate, apoi președintele Iohannis promulgă imediat legile și situația juridică este "foarte clară", după care PNL ("care a inițiat și votat legile") face plângeri penale contra Guvernului de ce nu organizează alegeri parțiale. În final, începe "atacul public cu injurii și insulte la adresa procurorilor care nu execută ordinele PNL", a completat Ponta.

"Normal că procurorii le resping plângerile peneliștilor tocmai în baza legilor elaborate și votate de peneliști! (...) PNL/PDL contează pe faptul că tupeul și mințitul în fața oamenilor va funcționa în continuare! Păcat", a mai scris premierul.

Deputatul PSD Gabriela Podașcă a declarat că, potrivit noii legi a alegerilor parlamentare și legii pentru alegerea administrației publice locale, nu mai pot fi organizate scrutine parțiale pentru mandatele rămase vacante, iar PNL "se face că uită" ce acte normative a votat în Parlament.

Potrivit unui comunicat de presă remis, duminică, AGERPRES de PSD, Gabriela Podașcă, vicepreședinte al Comisiei pentru elaborarea legilor electorale, susține că, potrivit noii legi a alegerilor parlamentare și legii pentru alegerea administrației publice locale, nu mai pot fi organizate alegeri parțiale pentru mandatele rămase vacante.

"După ce s-au răzgândit în privința Codului fiscal, liberalii se fac acum că uită ce au votat la Legea pentru alegerile parlamentare și la Legea pentru alegerea administrației publice locale. Aceste legi au fost elaborate în cadrul unei comisii comune, din care PNL nu doar că a făcut parte, dar a cărei președinție i-a și revenit. Fie liberalii au uitat ce au votat, fie încearcă în mod deliberat să manipuleze opinia publică. În ce privește alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, noua lege stipulează revenirea la votul pe listă. De asemenea, legea prevede că mandatele vacante de parlamentari sunt ocupate de supleanți, adică de următorii candidații înscriși pe liste și care nu au fost aleși", a explicat Podașcă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?