Ponta despre Opoziție: Așteaptă să ne dea DNA jos de la guvernare; vom guverna în continuare cu USL

Ponta despre Opoziție: Așteaptă să ne dea DNA jos de la guvernare; vom guverna în continuare cu USL

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat sâmbătă că PNL așteaptă ca actuala majoritate să "fie dată jos de DNA" și a subliniat că va guverna în continuare alături de actualii parteneri, și anume "cu Uniunea Social Liberală".

"Am încredere în partenerii noștri, vreau în continuare să nu fie o guvernare doar de stânga, ci o guvernare social-liberală și mai cred un lucru: de la ei ne vin ideile bune privind competiția, performanța, dar noi nu trebuie să uităm că suntem singurii care ne gândim la o societate omenoasă, o societate în care să poți să trăiești, nu să mori dacă nu faci parte din cei care cred în legea junglei. (...) În 2016 o să ne confruntăm cu o opoziție, din nou o spun (..), destul de impotentă. Întâi au zis că vor face majoritate cu dl. Geoană și cu dl. Vanghelie. A murit ideea. Acum stau și așteaptă că o să ne dea DNA jos de la guvernare și or să vină ei. La anul o să spere că o să câștige Klaus Iohannis alegerile parlamentare. Stimați colegi, avem de făcut un singur lucru: să le aducem aminte oamenilor ce au făcut PDL-iștii care azi se numesc PNL-iști atunci când au fost ei la guvernare și cât de greu ne-a fost să îndreptăm toate relele lor. Și atunci vă spun sigur că oamenii vor vota cu mintea și cu sufletul și vor fi alături de noi"", a spus Ponta la Consiliul Național al PSD.

El a adăugat că guvernarea va continua alături de actualii parteneri.

"Cu cine o să guvernăm în continuare — cu Uniunea Social Liberală, cel mai important și mai corect proiect politic din ultimii 20 de ani. Și vreau să vă spun că eu cred în acest proiect, cred că față de revenirea PDL-ismului la guvernare, putem împreună să guvernăm bine până la sfârșitul lui 2016 și după 2016. Și o spun cu încredere. UNPR și Gabi Oprea au fost niște adversari teribili în 2010 — 2011, dar de atunci au fost cei mai loiali parteneri ai noștri și am încredere ca vor fi în continuare alături de noi, așa cum cred că cele mai bune idei liberale din programul Uniunii Social Liberale au venit de la Călin Popescu Tăriceanu, de la Daniel Constantin, care e cel mai vechi ministru. Va juca alături de mine în filmul 'Greu de ucis', cred. Și cred în faptul că cei doi parteneri ai noștri, Partidul Liberal Reformator și Partidul Conservator, împreună vor putea să reprezinte locul lăsat gol de către fostul PNL, și anume, politici liberale, locul în familia liberală europeană, lucrurile de guvernare pe care noi, PSD, trebuie să le punem în programul în care guvernăm o țară întreagă, nu doar o țară a votanților PSD sau a celor care cred în social-democrație", a afirmat premierul.

Victor Ponta a anunțat că dorește să ducă la bun sfârșit guvernarea până în 2016.

"Haideți să spunem adevărul: doar noi avem viziune de guvernare, doar noi avem un program de guvernare, nimeni nu ia în serios Opoziția, doamna Gorghiu, dl Blaga, dl Predoiu a fost ministru, nu poate și prim-ministru, decât dacă e Alina Bica lângă el să-l învețe ce să facă, că el nu făcea nimic singur. Lucrurile astea le știm cu toții. Așa cum știm că ceea ce ducem acum la bun sfârșit prin Codul fiscal este de fapt o politică de trei ani, prin care vreau să arătăm că atunci când PSD este la guvernare alături de liberali, de conservatori, de UNPR, nu ducem doar politici de stânga, ci putem în primul rând să ducem politici eficiente din punct de vedere economic. Și, da, România s-a dezvoltat, crește în continuare din punct de vedere economic cu acest guvern social-liberal, pentru că vreau să vă rog să fiți de acord să nu uităm că suntem social-democrați, dar România are nevoie de o guvernare social-liberală", a adăugat premierul Ponta.

Potrivit acestuia, dacă pe zona economică actualul guvern se luptă cu adversarii politici, pe zona de social "pe ei nu îi interesează".

"Nu îi interesează viața a 6 milioane de pensionari, nu îi interesează viața a peste 1,5 milioane de romani care lucrează cu salariul minim, nu îi interesează viața profesorilor, ca de aia plătim noi acum hotărârile judecătorești pentru ce au făcut ei, nu îi interesează dacă se închid spitale sau dacă la acele spitale au acces toți, nu doar cei cu bani, nu îi interesează dacă la școli ajung doar copiii care au părinți care-și permit", a mai spus președintele PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia