Ponta: Mă întreb dacă nu cumva Iohannis a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată

Penalul Victor Ponta a afirmat joi seară că își pune întrebarea dacă nu cumva Klaus Iohannis ar fi făcut presiuni pentru ca el să fie trimis în judecată, susținând că ''președintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat''. 

Întrebat cum comentează faptul că președintele Iohannis dorește să treacă moțiunea de cenzură a PNL întrucât trimiterea în judecată a premierului pune România într-o situație unică în Europa, Ponta a replicat: "Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată că deja aceste declarații mi se par anormale din partea unui președinte al României. Dacă vorbim de președintele PNL, doamna Gorghiu poate să spună ce îi trece prin cap sau ce nu îi trece prin cap.

Dar președintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat, să ne trateze pe toți ca fiind cetățeni ai României. Nu peneliștii sunt cetățeni de gradul unu și noi toți ceilalți suntem de gradul doi sau trei. Așa cred eu că ar fi normal".

Chestionat asupra presiunilor pe care ar fi putut să le facă președintele pentru trimiterea sa în judecată, Penalul a spus că nu știe, dar bănuiește că șeful statului are motivele sale pentru a fi "așa de bucuros".

"Nu știu, dar dacă e așa de bucuros...bănuiesc că are motivele domniei sale sau cunoștințele domniei sale", a susținut penalul, într-o intervenție telefonică la România TV.

Ponta a mai spus că depunerea moțiunii de cenzură este o "veste bună" pentru el și miniștri, întrucât e singura pe care PNL o va putea depune până la sfârșitul sesiunii parlamentare și care va pica la vot.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

3 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

4 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…