Ponta: Va fi dialog cu președintele Iohannis, nu ne întoarcem la vremurile cu ceartă în public

Ponta: Va fi dialog cu președintele Iohannis, nu ne întoarcem la vremurile cu ceartă în public

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Târgoviște, că va avea dialog cu președintele Klaus Iohannis și nu se va reveni "la vremurile cu ceartă în public''. Întrebat de jurnaliști cum comentează recentele declarații ale președintelui Iohannis, Ponta a răspuns: ''Discutăm întotdeauna și dialogăm și, repet, dacă dumneavoastră sperați să ne întoarcem la vremurile lui Băsescu cu ceartă în public, nu se va întâmpla. Și nu se întâmplă: anume ceartă în public''.

Victor Ponta a adăugat că sâmbătă la prânz se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis la recepția de la Palatul Cotroceni oferită cu ocazia Zilei Europei.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că premierul Victor Ponta nu a discutat cu el în prealabil despre vizita pe care a efectuat-o în state din zona Golfului Persic , arătând că aceasta este o "metodă inedită de a face politică externă".

Șeful statului a precizat că premierul Victor Ponta l-a informat după ce a revenit din vizita din statele arabe că a avut "niște discuții senzaționale". "Nu știm exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune. Este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui, dar probabil așa a înțeles dl prim-ministru că trebuie să se întâmple în politica externă", a spus Iohannis.

El a susținut că nu îi solicită premierului lucruri extraordinare, ci o discuție lămuritoare înainte de astfel de vizite externe.

Pe de altă parte, Iohannis a declarat că Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. "Este o problemă reală. Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Am văzut mii de oameni care stau la cozi, dar care nu pot beneficia de serviciile de sănătate la care sunt îndreptățiți. Este un scandal public", a afirmat președintele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”