Prahova: Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, pus sub control judiciar pentru a treia oară

Prahova: Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, pus sub control judiciar pentru a treia oară

Magistrații de la Tribunalul Prahova au dispus, pentru a treia oară, scoaterea din arest la domiciliu și punerea sub control judiciar până la soluționarea definitivă a cauzei a fostului angajat al SGG Marcel Păvăleanu și a altor cinci inculpați din dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro.

Foto: (c) ANAMARIA TOMA/AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a dispus, luni, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar până la soluționarea definitivă a cauzei pentru șase inculpați din dosarul evaziunii fiscale de 35 de milioane de euro, printre aceștia aflându-se și fostul angajat al SGG, Marcel Păvăleanu. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Tribunalul Prahova a mai dispus, la alte două termene, respectiv în august și în septembrie, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul celor șase, însă de fiecare dată Curtea de Apel Ploiești a admis contestațiile formulate de procurori și a menținut măsura inițială. De asemenea, între cele trei termene la care Tribunalul Prahova a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, Marcel Păvăleanu a mai formulat astfel de cereri, însă instanța de fond le-a respins ca neîntemeiate.

Un număr de 31 de inculpați, persoane fizice și juridice, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA)Ploiești în dosarul evaziunii fiscale de aproximativ 35 de milioane de euro, pe lista de inculpați figurând 15 persoane, dar și 16 societăți comerciale.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în perioada 2012-2013 inculpații s-au folosit de un lanț comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăți comerciale de pe raza județului Prahova și a municipiului București, din care o parte aveau comportament tip 'fantomă', simulând operațiuni comerciale de achiziție/livrare mărfuri și servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.

Sumele de bani rezultate din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost retrase în numerar din conturile bancare ale societăților comerciale, prin simularea unor operațiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme, prejudiciul fiind estimat, până în prezent, la 149.800.000 lei.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…