Primarul municipiului Giurgiu: Știu, e plin de câini fără stăpân în oraș, dar nu am ce face

Primarul municipiului Giurgiu: Știu, e plin de câini fără stăpân în oraș, dar nu am ce face

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, susține că se confruntă în continuare cu problema câinilor fără stăpân deoarece adăpostul destinat acestora e plin, numărul adopțiilor scăzând foarte mult în ultima perioadă. În plus, el susține că patrupedele de pe străzile Capitalei sunt aduse la Giurgiu. ' Știu, e plin de câini fără stăpân în oraș, dar nu am ce face, legea nu mai îmi dă voie nici să eutanasiez, adopțiile au scăzut foarte mult și ni s-au adus câini pe bandă rulantă. Ni se aduc din București. Cum credeți că scapă Bucureștiul de ei!?Țarcul de câini din municipiu e plin, corect întreținut, dar plin', a declarat joi, pentru AGERPRES, Nicolae Barbu.

Un ONG din Germania a semnat, în toamna trecută, cu administrația locală a municipiului Giurgiu o convenție de colaborare privind organizarea unor acțiuni care să vină în sprijinul municipalității pentru gestionarea câinilor fără stăpân din oraș.

'Organizarea unor campanii gratuite de sterilizare a câinilor fără stăpân din municipiul Giurgiu prin punerea la dispoziție a unor caravane mobile de castrare care să asigure hrana zilnică pentru întreg efectivul de câini aflați în adăpostul din oraș, amenajarea unui spațiu de recuperare postoperatorie a animalelor și asigurarea suportului în vederea adoptării acestor câini sunt acțiunile care vor fi organizate în acest an în municipiul Giurgiu de către DsN Deutschland sang Nein zum Tiermorden, un ONG din Germania, în colaborarea cu administrația locală a municipiului Giurgiu', a declarat pentru AGERPRES, la vremea respectivă, reprezentanta Primăriei municipiului Giurgiu, Marilena Sârbu.
La adăpostul de câini din municipiu sunt aproximativ 450 de locuri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…