Primarul Nicolae Robu: Sunt solicitări punctuale ale procurorilor DNA pe anumite dosare deja ridicate

Primarul Nicolae Robu a declarat vineri, pentru AGERPRES, că spre deosebire de ultima prezență la Primăria Timișoara a procurorilor DNA, din aprilie, când au fost ridicate 7.000 de dosare privind vânzări de imobile naționalizate de comuniști și aflate în patrimoniul instituției, vineri au fost solicitări speciale ale oamenilor legii.

'Spre deosebire de data trecută, când au fost ridicate acele mii de dosare, acum au fost formulate solicitări punctuale pe anumite dosare care sunt deja în cercetare la DNA. Reprezentanții DNA sunt încă în primărie', a afirmat Nicolae Robu.

În luna aprilie au fost ridicate dosarele privind vânzarea imobilelor unor persoane care în momentul în care au devenit proprietarii locuințelor de stat nici măcar nu erau chiriași acolo, iar printre beneficiari s-au aflat și magistrați.

În acest fel a fost sărăcit patrimoniul municipalității de unele dintre cele mai frumoase vile sau clădiri istorice, multe dintre ele intrând în posesia clanurilor de romi care și-au șicanat vecinii și în acest fel au pus mâna, în final, pe întreaga clădire și pe cele din jur. Casele se află în zona ultracentrală și centrală a orașului. Unele dintre frumoasele vile au fost lăsate intenționat în paragină, pentru a fi cumpărate la un preț mai mic sau pentru a-i determina pe vecini să-și vândă apartamentele.

Alte astfel de clădiri au fost modificate de noii proprietari, aceștia adăugându-le turnulețe sau ornamente exterioare care au distrus arhitectura valoroasă inițială.

Printre clădirile de patrimoniu ajunse în proprietatea romilor direct sau prin terți, inclusiv în baza unor acte notariale încheiate în străinătate, se regăsesc clădiri în care au funcționat sau mai funcționează clinici ale spitalelor din oraș (balneofizioterapia, ASCAR, maternitatea, oncologia, parte a Spitalului de Copii) sau celebra fostă vilă a Florarului Muhle, complet distrusă de romi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă