Procurorii DIICOT îi aduc lui Traian Berbeceanu noi acuzații

Procurorii DIICOT îi aduc lui Traian Berbeceanu noi acuzații

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba, s-a aflat stăzi la sediul central al DIICOT pentru a-i fi prezentate noile acuzații care i se aduc într-un dosar în care se cercetează modul cum a intrat în posesia unui autoturism de 20.000 euro. El este acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri, spălare de bani şi delapidare, noile acuzații fiind în fapt o extindere a urmăririi penale. În dosarul inițial este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, fapt care ar fi dus la un prejudiciu de 3,5 milioane lei. În legătură cu același dosar (în care, în octombrie anul trecut s-a dispus și arestul preventiv pentru șeful BCCO, dar a fost eliberat o lună jumătate mai târziu, astăzi fiind cercetat sub control judiciar), Direcția Națională Anticorupție suspectează că acuzatorii lui Traian Berbeceanu ar fi fabricat respectivele probe, astfel că acuzatorii comisarului - MUREȘAN IOAN, procuror șef al DIICOT – ST Alba, MUNTEAN ALIN, ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba și CEAN NICOLAIE, fost procuror DIICOT, actualmente procuror PT Alba - sunt astăzi, la rândul lor, cercetați sub control judiciar. 

La ieșirea de la DIICOT Berbeceanu a declarat privitor la noile acuzații: „Din punctul meu de vedere este o eroare totală!”, precizând că autoturismul a fost achiziționat printr-un schimb cu plata unei diferențe, la prețul pieței și a fost vândut la vedere, cu documente în regulă, prin intermediul unui site specializat.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...