Procurorii DNA au făcut marți verificări la Primăria Iași/Vizat, un proiect cu fonduri UE

Viceprimarul municipiului Iasi Mihai Chirica a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca marti, la sediul Primariei, au fost procurorii anticoruptie, care au solicitat documente privind Sistemul Managementului Integrat al Traficului, un proiect derulat cu fonduri europene, relateaza Agerpres.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bucuresti au facut astfel verificari la Primaria din Iasi, intr-un dosar privind aplicarea unui proiect derulat cu fonduri europene.

"Au cerut doar date. Au stat la camera 23 si au cerut doar date, contracte privind achizitia publica. Toata echipa de management a pus la dispozitia anchetatorilor ce le-a fost solicitat", a spus viceprimarul.

Conform acestuia, procurorii anticoruptie au xerocopiat documentele. Ancheta procurorilor anticoruptie, sustine acesta, nu pune in pericol finalizarea proiectului european.

"Proiectul nu e pus in pericol. Probabil cauzele sunt altele. Proiectul e in faza de finalizare. In toamna trebuie dat in functiune. Orice document solicitat este pus la dispozitia anchetatorilor. Asa e normal sa se intample", a mai explicat Mihai Chirica.

Proiectul "Sistem de management de trafic in municipiul Iasi" a fost initiat ca urmare a necesitatii imbunatatirii conditiilor de circulatie in polul de crestere Iasi si se incadreaza in categoria de proiecte care pot fi finantate prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013 Axa prioritara 1 - "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere". Prin realizarea acestuia, municipalitatea doreste sa fluidizeze traficul rutier si pietonal, precum si sa reduca numarul de accidente si ambuteiaje, dar si sa scada poluarea datorata stationarii prelungite a vehiculelor la traversarea intersectiilor.

Proiectul Primariei Municipiului Iasi are o valoare totala de 91.182.309 lei, partea de cofinantare a municipalitatii fiind de 1.471.356 lei si avand o perioada de implementare cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si data finalizarii ultimei activitati de proiect de 31 luni, din care durata de realizare a lucrarilor de construire/interventie este de 24 luni.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul