Procurorul Ștefan Crișu, suspendat de CSM ca urmare a trimiterii în judecată

Procurorul Ștefan Crișu, suspendat de CSM ca urmare a trimiterii în judecată

Procurorul Ștefan Crișu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a fost suspendat din funcție ca urmare a trimiterii în judecată de DNA, informează Consiliul Superior al Magistraturii.

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât vineri suspendarea din funcție a lui Ștefan Crișu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unei infracțiuni. Hotărârea Secției pentru procurori a Consiliului a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și art. 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Ștefan Crișu a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, de procurorii DNA pentru trafic de influență.

Potrivit DNA, în 2013, începând cu luna martie, Ștefan Crișu a pretins inițial, în mod direct, de la o persoană (denunțătoare) și de la Zenu Butaru un telefon mobil marca Samsung Galaxy. Ulterior, procurorul a pretins 3.000 de euro și a primit în mod indirect de la Butaru un telefon mobil marca Samsung Galaxy model S3 în valoare de 600 de euro, în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă procurorii competenți din cadrul DIICOT ce aveau în instrumentare un dosar penal în care fuseseră dispuse măsuri de ridicare, în cursul derulării unei percheziții domiciliare, asupra unui bun (autoturism marca Mercedes Tip CLS 350), în vederea restituirii acestuia.

"În contextul în care, în 2013, nu i-au fost remiși cei 3.000 de euro, procurorul Crișu, în mod repetat, direct și indirect, prin intermediul lui Nedelcu, a solicitat persoanei denunțătoare să îi remită suma respectivă. Banii urmau să fie încredințați inculpatului Nedelcu, în baza unei înțelegeri prealabile avute cu procurorul Crișu, pentru ca ulterior să fie remiși acestuia din urmă de către același inculpat. Remiterea sumei pretinse, în această modalitate, nu a mai avut loc", susțin procurorii.

Anchetatorii au reținut că, în mai 2015 (în contextul în care, în cursul anului 2013, autoturismul respectiv fusese restituit), magistratul a solicitat persoanei denunțătoare, în contul "datoriei" de 3.000 de euro pretinse anterior, un telefon mobil marca Samsung Galaxy Model S6 — Edge, în valoare de aproximativ 1.000 de euro și a acceptat să primească diferența valorică în echivalent bănesc în cuantum de 2.000 de euro.

În 24 mai, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, când Ștefan Crișu a primit banii și telefonul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”