Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Profesoară condamnată la închisoare cu suspendare după ce doi elevi s-au înecat în 2009 la mare

O profesoară din Iaşi a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Constanţa la trei ani închisoare cu suspendare, după ce doi elevi aflaţi sub supravegherea sa s-au înecat în urmă cu cinci ani la Eforie Sud.

Profesoară condamnată la închisoare cu suspendare după ce doi elevi s-au înecat în 2009 la mare (Imagine: Shutterstock)

Instanţa a decis, miercuri, să menţină pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă pe care Elisabeta Mincior o primise de la Judecătoria Constanţa, dar a hotărât să majoreze cuantumul daunelor morale către unul dintre părinţi, de la 20.000 de lei la 50.000 de euro. Suma respectivă trebuie achitată de către profesoară în solidar cu Şcoala Gimnazială Ciorteşti, din judeţul Iaşi, unde învăţau copiii.

Decizia de miercuri a Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Elisabeta Mincior fusese condamnată în toamna lui 2013 de Judecătoria Constanţa la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, după ce în 2009 venise cu mai mulţi copii într-o tabără la Eforie Sud, iar doi dintre aceştia s-au înecat în mare. De asemenea, magistraţii o obligaseră şi la plata a 20.000 de lei daune morale, către unul dintre părinţi, împreună cu Şcoala Gimnazială Ciorteşti.

Doi copii în vârstă de 13 şi 14 ani, din comuna ieşeană Ciorteşti, aflaţi în tabără la Eforie Sud, s-au înecat pe data de 8 august 2009, după ce au mers cu profesoară pe o plajă din staţiune şi au ieşit în larg să înoate, alături de alţi trei copii.

Profesoara Elisabeta Mincior le-a spus anchetatorilor că fusese avertizată de către salvamari că zona respectivă este periculoasă, iar copiii nu trebuie să intre în apă. Profesoara a susţinut că a transmis aceste informaţii tuturor copiilor din tabără şi că le-a spus să nu intre în apă, dar că nu a fost ascultată.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HOPA! Arafat, aproape să fie luat de ambulanța penală. Nou dosar la DNA

2 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

3 „Bă românule, ce suflet ai să filmezi suferinţa a doi copii care se zbat să trăiască?” Da, oameni buni, s-a în…

4 O să aveți un șoc! Amănunte incredibile despre cele 4 Chine și complicitatea murdară a liderilor occidentali

5 Mafia PSD / Dăncilă i-a prelungit, la excepțional, fratelui țiitoarei lui Dragnea, mandatul de la Bruxelles. Ce …

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă