Protest în Portul Constanța

Protest în Portul Constanța

Aproape 400 de salariați și zeci de utilaje grele au blocat luni dimineață accesul în Gara Maritimă Constanța în prima zi a protestului comun al Organizației Patronale Operator Portuar și Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (FNSP) împotriva politicilor economice și strategiei manageriale aplicate de Consiliul de Administrație și managementul executiv al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța.

Foto: (c) Dan MIHĂESCU / AGERPRES FOTO

Aflat în mijlocul manifestanților, liderul FNSP, Mircea Burlacu, a declarat că protestul este organizat "împotriva incompetențelor și abuzurilor conducerii administrativ-executive a CNAPM Constanța și a strategiei de distrugere a economiei portuare".

Foto: (c) Dan MIHĂESCU / AGERPRES FOTO

Principalele motive invocate public pentru mitingul de protest cu pichetarea sediului administrativ al CNAPM Constanța, timp de o lună, au la bază contestarea proiectului Master Plan de dezvoltare a Portului Constanța, precum și majorarea chiriilor pentru operatori, cu 380%, în decurs de doi ani.

Foto: (c) Dan MIHĂESCU / AGERPRES FOTO

Președintele FNSP susține că noua strategie de dezvoltare vizează transformarea unei zone din incinta vechiului port comercial în zonă de restaurante și agrement distrugându-i, în opinia sa, potențialul economic. "Actuala conducere a companiei distruge economia portuară, alungă marfa și vapoarele din Portul Constanța, ceea ce va atrage falimentul multor operatori portuari. Vor să facă acolo o zonă rezidențială, în care să se intre direct cu iahtul, cu restaurante și cazinouri. Asta dorește actuala conducere a Portului Constanța, demonstrând o permanentă lipsă de respect față de salariați și operatori portuari", a afirmat Mircea Burlacu.

Autorizația pentru pichetarea CNAPM a fost eliberată pentru o perioadă de 30 de zile, însă președintele FNSP a spus că durata protestului este determinată de evoluția dialogului cu adminstrația.

AGERPRES/(AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Ștefan Gabrea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante