PSD: Premierul va utiliza toate mijloacele legale pentru a dovedi că nu există nicio dovadă privind acuzarea sa

PSD: Premierul va utiliza toate mijloacele legale pentru a dovedi că nu există nicio dovadă privind acuzarea sa

Prim-ministrul Victor Ponta va utiliza toate mijloacele legale pentru a dovedi că nu există nicio dovadă care să ducă la acuzarea sa, se arată într-o precizare a PSD, trimisă vineri mai multor ambasade de la București, potrivit unor surse politice.

"Președintele Iohannis a cerut astăzi demisia prim-ministrului. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că respectă punctul de vedere al președintelui, dar el a fost numit în funcție de către Parlament, așadar Parlamentul este singura instituție care poate decide demiterea sa. De asemenea, el a reafirmat respectul pe care îl are față de Constituție și principiile constituționale pe care le consideră 'esențiale pentru societatea noastră' ", se arată în document.

Potrivit sursei citate, premierul a fost anunțat vineri de către Direcția Națională Anticorupție referitor la faptul că are calitatea de suspect într-un dosar în care este cercetat parlamentarul Dan Șova, fost ministru.

"Acest anunț public a avut loc în aceeași zi în care opoziția (PNL) depunea la Parlament o moțiune de cenzură pentru a înlătura de la putere Guvernul condus de Victor Ponta, precum și cu câteva zile după ce președintele Iohannis a anunțat că îi este 'din ce în ce mai greu' să lucreze cu actuala majoritate parlamentară. Săptămâna trecută, pe 1 iunie, au intrat în vigoare două măsuri economice și sociale majore: Guvernul a dublat alocațiile copiilor și a redus TVA la produsele alimentare de la 24% la 9%, ambele decizii fiind extrem de populare și cu un puternic impact social. Prim-ministrul Ponta are o cotă de popularitate foarte ridicată, iar opoziția are dificultăți în a obține susținerea necesară pentru moțiunea de cenzură", se precizează în document.

Acesta mai arată că Victor Ponta a prezentat anterior dovezi ale neimplicării sale în dosarul în care a fost citat, inclusiv poziții oficiale ale instituțiilor publice care indică faptul că nu are nicio legătură cu acuzațiile care i-au fost aduse lui Dan Șova.

"Fiecare dintre acuzațiile care au fost formulate de procurori astăzi în legătură cu dosarul lui Șova au fost anterior aduse în discuție de adversarii politici ai actualei majorități, în primul rând și mai ales de către fostul președinte Traian Băsescu, iar acestea au fost demontate una câte una de către Victor Ponta prin dovezi clare și documente autentice. Pe scurt, Dan Șova este acuzat de nereguli privind un contract din urmă cu 8 ani cu Complexul Energetic Turceni-Rovinari, în timp ce Victor Ponta nu a avut niciodată niciun contract cu această companie, așa cum dovedesc documente oficiale de la complexul energetic și Baroul București (forul profesional al avocaților din care a făcut parte). Anterior, atât DNA cât și ANI au confirmat public că Victor Ponta nu a avut nicio implicare în acest dosar. Acest anunț (că este suspect în dosarul Șova — n.r.) a survenit la doar câteva zile după ce Victor Ponta a semnalat public necesitatea ca sistemul de justiție să se abțină de la abuzuri și a cerut să se aplice un tratament egal în toate cazurile anchetate'', se mai spune în documentul PSD.

Sursa citată mai precizează că, pe durata guvernării lui Victor Ponta, au avut loc creșteri semnificative ale bugetelor instituțiilor din sistemul de justiție, precum și o creștere a independenței acestora. ''În consecință, numărul dosarelor aflate în anchetă sau în urmărire penală a crescut", relevă documentul PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia