Referat DNA: PDL a beneficiat de plata unor materiale electorale în urma intervențiilor Elenei Udrea

Referat DNA: PDL a beneficiat de plata unor materiale electorale în urma intervențiilor Elenei Udrea

Partidul Democrat Liberal se numără, pe lângă fostul ministru Gabriel Sandu și omul de afaceri Dorin Cocoș, printre beneficiarii sumelor de bani date de Ministerul Comunicațiilor pentru licențele Microsoft, PDL beneficiind de plata unor materiale electorale, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Elenei Udrea.

Potrivit sursei citate, Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicațiilor, a trecut la realizarea procedurii de achiziție și la încheierea contractului de licențiere în urma presiunilor exercitate de Elena Udrea, în calitate membru al Guvernului și vicepreședinte PDL, dar și de alte persoane din conducerea aceluiași partid.

Procurorii susțin că printre beneficiarii sumelor de bani din plățile efectuate în baza contractului este și PDL, care a beneficiat de plata serviciilor de tipărire și anvelopare pentru câteva milioane de scrisori electorale.

Astfel, pentru promovarea hotărârii de guvern privind încheierea contractului de licențiere și alocarea bugetului necesar, Gabriel Sandu a beneficiat de susținerea ministrului Elene Udrea, iar în toamna anului 2009 s-a încheiat cu PDL un contract de prestări de servicii care avea ca obiect prestarea serviciilor de tipărire și anvelopare a unui număr de patru milioane de scrisori electorale. Numărul scrisorilor a fost suplimentat ulterior la 8,6 milioane, urmând să se încheie un act adițional la contractul inițial.

Potrivit procurorilor DNA, pentru diferența de 4,6 milioane de scrisori electorale nu a mai fost făcută plata, astfel încât cei care au prestat serviciile respective au discutat cu Dorin Cocoș și au fost chiar în audiență la vicepreședintele PDL Elene Udrea, dar s-au exercitat presiuni asupra lor să se renunțe la pretențiile financiare.

Elena Udrea a fost reținută în urmă cu o zi de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /