Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Regele Mihai: Cu onestitatea și pasiunea tinerilor români, am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine

Regele Mihai își exprimă, în tradiționalul mesaj de Crăciun, credința în forța tinerei generații de români, dar și respectul față de oamenii în vârstă, care dau "o lecție de curaj și de demnitate".

"Români, în anul 1940, m-am adresat vouă de Crăciun pentru prima oară. Am traversat aproape un secol împreună, iar astăzi întoarcem încă o pagină din viața țării noastre", își începe regele Mihai mesajul de Crăciun, potrivit comunicatului transmis joi AGERPRES de Casa Regală.

El își exprimă încrederea în forța generației tinere de a înfrunta provocările actuale.

"Generația tânără știe ce vrea. Cu onestitatea și pasiunea tinerilor români, am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine", afirmă regele Mihai.

La sfârșit de an, gândul său "merge și către oamenii în vârstă, unii singuri, alții bolnavi". "Ei ne dau o lecție de curaj și de demnitate", spune regele Mihai în mesajul de Crăciun.

El transmite gânduri de încurajare și apreciere celor care lucrează în domeniile sănătate, educație și armată și își exprimă compasiunea față de cei care au pe cineva drag în suferință sau sunt îndoliați.

"Trimit încurajare celor care lucrează în spitale și salvează vieți. Celor care au inimile îndoliate, ca și celor îngrijorați de starea de sănătate a celor dragi, le trimit toată afecțiunea și compasiunea mea. Le transmit un cuvânt de apreciere celor de la catedră, din toate școlile. Însuflețirea și modestia lor sunt un exemplu pentru societate. Militarii noștri își fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta îi costă viața. Ei dau dovadă de curaj și profesionalism", transmite regele Mihai.

Suveranul, care își petrece sărbătorile de anul acesta alături de regina Ana, în Elveția, mărturisește că se bucură de faptul că familia regală română este apreciată. "Regina și cu mine suntem puțin prezenți în public, dar ne bucurăm când vedem că Palatul Elisabeta, Castelul Peleș și Săvârșinul sunt pline de viață, că adună mii de români și dau un exemplu bun societății. Multe instituții și organizații doresc să poarte un nume regal sau să aibă patronajul nostru, iar aceasta mă bucură nespus de mult", se arată în mesajul citat.

"Suntem în ajunul sărbătorii nașterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar și de dezamăgiri și de griji. Exemplul de iubire și credință al Familiei Mântuitorului se așază frumos alături de viața noastră de zi cu zi. Multe sunt diferite față de acum două mii de ani, dar multe au rămas la fel, în lumea oamenilor. Trimit românilor din țară, din Basarabia și din toate colțurile lumii, o părintească binecuvântare", își încheie regele Mihai mesajul de Crăciun.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE / Care sunt cele cinci state care ar fi votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi

2 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

3 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

4 HOPA! Cu o zi înainte de plecarea în SUA, Dăncilă modifică Legea Dragnea / Vâlcov pentru gazele din Marea Neagră…

5 RoMAFIA / Judecătoarea lui Dragnea a decis să amâne pronunțarea în dosarul Teldrum / Asta ar putea duce la DECESUL…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta