Rezultatele anchetei în cazul Siveco: Compania a contractat o firmă care achiziţiona fier vechi pentru a-i vinde programe informatice

Rezultatele anchetei în cazul Siveco: Compania a contractat o firmă care achiziţiona fier vechi pentru a-i vinde programe informatice

Preşedintele Siveco Irina Socol a colaborat cu firme de fier vechi, cu persoane de etnie romă din Sinteşti, căutătoare de fier vechi, şi cu un fost ofiţer SRI pensionat şi a semnat procesele verbale de recepţie ale unor lucrări şi servicii care în realitatea nu au avut loc, arată procurorii.

Preşedintele Siveco, Irina Socol (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Procurorii prezintă elementele care dovedesc fictivitatea prestărilor de servicii de către firmele contractate de Siveco, prin contractele nelegale verificate de către anchetatori.

Astfel, se arată în documentul citat, societăţile prestatoare nu au avut angajaţi, iar asociaţii şi administratorii societăţilor prestatoare nu au cunoştinţele necesare pentru a presta astfel de servicii.

"Astfel, de la Eurovip, Siveco România a achiziţionat, în cursul anului 2009, servicii în valoare de 2.500.718 lei, plus TVA în cuantum de 475.137 lei. Societatea Eurovip a avut ca asociat şi administrator pe Valentina Mihai Gogu, persoană de etnie romă, în vârstă de 49 ani, care locuieşte în satul Sinteşti, Ilfov, şi care nu ştie să scrie şi să citească. Toţi banii care au fost încasaţi de Eurovip de la Siveco România au fost retraşi în numerar pe baza unor borderouri de achiziţie fier vechi de la persoane fizice. Practic, aşa cum rezultă din documente, societatea Eurovip achiziţiona fier vechi, dar vindea programe informatice", se arată în documentul procurorilor.

Anchetatorii mai notează că "persoanele din satul Sinteşti, Ilfov, unde se află o importantă comunitate de etnie romă, se ocupă în principal cu colectarea deşeurilor de fier vechi şi nu cu crearea de programe informatice".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...