Să-i credem pe popi?/Patriarhie: Folosirea fotografiei cu părintele Arsenie Boca nu a avut acordul Bisericii

Să-i credem pe popi?/Patriarhie: Folosirea fotografiei cu părintele Arsenie Boca nu a avut acordul Bisericii

Patriarhia Română precizează că distribuirea unei fotografii cu chipul părintelui Arsenie Boca reprezintă o "inițiativă exagerată de campanie electorală", care nu a avut acordul Bisericii.

"Este o inițiativă exagerată de campanie electorală, probabil a unor membri sau simpatizanți de partid, care nu a avut binecuvântarea sau acordul Bisericii. De altfel, nu este vorba de o icoană, ci de o fotografie cu chipul părintelui Arsenie Boca. Astfel de fotografii nu se sfințesc", se subliniază într-un comunicat al Patriarhiei Române transmis joi AGERPRES.

Patriarhia reamintește partidelor politice să nu folosească însemne bisericești în campania electorală.

"Folosim acest prilej pentru a reaminti apelul Bisericii către partidele și oamenii politici de a nu folosi însemne bisericești sau imagini cu reprezentanți ai Bisericii în scopuri electorale", a declarat pentru AGERPRES părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Prim-vicepreședintele ACL Cătălin Predoiu l-a acuzat miercuri pe candidatul PSD-UNPR-PC la prezidențiale, premierul Victor Ponta, că folosește Biserica în campania electorală , arătând că activiștii social-democrați distribuie icoane cu părintele Arsenie Boca, pe spatele cărora se regăsesc numele PSD și al lui Victor Ponta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...