Sediile firmelor de cadastru, contabilitate și avocatură ce ar fi controlate de Vâlcov, percheziționate

Sediile firmelor de cadastru, contabilitate și avocatură ce ar fi controlate de Vâlcov, percheziționate

Sediile firmelor despre care procurorii DNA susțin că sunt controlate de senatorul Darius Vâlcov, respectiv o firmă de contabilitate, una de avocatură și una de cadastru au fost percheziționate joi, timp de mai multe ore, de procurori însoțiți de jandarmi.

 Respectivele firme funcționează într-un imobil situat în centrul istoric al municipiului Slatina.

Potrivit unor surse judiciare, 90 de tablouri ce i-ar aparține fostului ministru Darius Vâlcov au fost găsite în urma unor percheziții efectuate joi în București și județul Olt.

Acuzat de trafic de influență, fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu după ce joi, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Vâlcov.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

Darius Vâlcov este cercetat și într-un alt dosar penal, în care este acuzat că, începând cu anul 2011, a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații obținute în virtutea funcțiilor publice, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deținea în fapt și pe care le administra prin interpuși.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa