Șefii Poliției Timiș și primarul din Recaș au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile. Inculpații sunt acuzați de abuz în serviciu, luare de mită, harțuire și instigare la abuz în serviciu

Șefii Poliției Timiș și primarul din Recaș au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile. Inculpații sunt acuzați de abuz în serviciu, luare de mită, harțuire și instigare la abuz în serviciu

Șefii Poliției Timiș și primarul din Recaș au fost ARESTAȚI pentru 30 de zile. Inculpații sunt acuzați de abuz în serviciu, luare de mită, harțuire și instigare la abuz în serviciu.

Polițiștii corupți din Timiș și primarul orașului Recaș au fost arestați preventiv, în această seară, în dosarul deschis de procurorii anticorupție pe numele conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Timiș și a zeci de polițiști de la Poliția Recaș, Poliția Rutieră Timiș și Poliția Locală Recaș. Potrivit anchetatorilor, șeful IPJ Timiș, comisarul Sorin Muntean, și-a dat girul pentru ca Poliția Recaș să-i supravegheze pe subordonații săi, care nu răspundeau la comenzile politice.

 În jurul orei 22,00,Tribunalul Timiş a decis arestarea pentru 30 de zile a inculpaţilor din dosarul de corupție ce vizează Poliția Timiș.Astfel, au fost arestați șeful IPJ Timiș, comisarul șef Sorin Muntean, adjunctul său, pe Ordine Publică, comisarul-șef Florin Bolbos, șeful Serviciului Poliției Rutiere Timiș, comisarul șef Marcel Crăciunescu, șeful Poliției Orașului Recaș, Marian Temu, șeful Poliției Locale Recaș, Doru Berzescu și primarul orașului Recaș, Teodor Pavel.

Împotriva deciziei se poate face contestaţie la Curtea de Apel Timişoara.

Situaţie incredibilă. Şeful Poliţiei Timiş a aprobat SUPRAVEGHEREA ILEGALĂ, de către Poliţia Locală Recaş, a subordonaţilor care nu răspundeau la comenzile politice

 În cazul celor doi comisari de la Poliția Rutieră, acuzați de dare de mită, Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci, procurorul a decis să fie cercetaţi în stare de libertate sub control judiciar. Cei doi urmează să fie eliberaţi din arestul Poliţiei Timiş, la expirarea ordonanţelor de reţinere.

După ce a trimis în arest opt persoane, DNA a făcut publice infracţiunile de care sunt acuzați aceștia. Șase polițiști au fost reținuți, noaptea trecută, în frunte cu șefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Șeful IPJ Timiș este prieten la cataramă cu președintele Consiliului Județan Timiș. Sunt cercetaţi 50 de poliţişti şi 39 de civili. Primarul oraşului Recaş este și el reținut în același dosar, alături de ajunctul șefului IPJ Timiș, șeful Poliției Recaș, șeful Poliției Locale Recaș, șeful Poliției Rutiere Timiș și doi comisari de la Circulație.

Potrivit DNA, comisarul şef Sorin Muntean, șeful IPJ Timiș este acuzat de abuz în serviciu ”dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, comisarul şef Florin Bolbos, adjunctul șefului IPJ Timiș are același cap de acuzare, în timp ce în cazul șefului Poliției Rutiere Timiș, comisarul șef Marcel Crăciunescu (sus) sau reținut patru infracţiuni de luare de mită.

Primarul din Recaş, Pavel Teodor e acuzat de ”instigare la uzurparea funcţiei, instigare la hărţuire şi instigare la abuz în serviciu”, Marian Temu, şeful Poliţie Recaş e suspectat de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Doru Berzescu, şeful Poliţiei Locale e acuzat de uzurparea funcţiei şi hărţuire, iar comisarii Cosmin Bledea şi Vasilică Gârbaci sunt cercetați pentru dare de mită.

De asemenea, în aceeaşi cauză, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând din data de 20 ianuarie, faţă de omul de afaceri Eugen Milutinovici, ”cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se mai arată în comunicatul transmis de DNA.

 În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

2 Ceva mai penibil nu există...

3 Așa o fi?

4 Invazie de turiști români în toată Grecia / Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

5 Un fost şef de la Poliţia Rutieră din Capitală nu poate justifica o avere de peste 100.000 euro